Ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби

Ізраїльська компанія з виробництва культивованого м’яса Steakholder Foods оголосила про стратегічне партнерство з акредитованим урядовим органом з Перської затоки для старту багатомільйонної співпраці та підтримання продовольчої безпеки в регіоні.

Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими для планети.

Steakholder Foods використовує технологію 3D-друку

Зараз її метою є створення великомасштабного виробничого підприємства — першого такого роду в регіоні Перської затоки. 

Команда Steakholder Foods
Команда Steakholder Foods

Щоб полегшити цей процес, в угоді визначено початковий внесок компанії Steakholder Foods за придбання її технологій 3D-принтерів, а потім план продажів і закупівель згідно з етапами промислового виробництва.

Компанія очікує, що це забезпечить інтенсивний розвиток їх інноваційної розробки та принесе перший потік доходу.

Це буде одна з перших значних угод, за якою культивоване м’ясо почне приносити прибуток

«Це величезний крок вперед», — говорить Арік Кауфман, генеральний директор Steakholder Foods.

Основними ринками збуту інноваційної їжі стануть Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати.

Щоб виробляти різноманітний асортимент культивованої риби та м’яса, а також альтернативних продуктів на основі овочів Steakholder Foods застосовуватиме біочорнила та  3D-принтери Ready-to-Cook.

До слова, першою рибою, яку зміг надрукувати інноватор за допомогою біочорнил, був окунь. Для його виробництва ізраїльський стартап скооперувався зі стартапом з Сінгапуру Umami Meats, який надав для біочорнил клітини окуня.

 

Джерела: Steakholder Foods, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На відновлення постраждалого від війни бізнесу можна отримати 100 тис. грн

Програму грантової допомоги запустила міжнародна організація Save the Children у співпраці з Центром Підтримки Бізнесу та Економічного Розвитку.Завдяки програмі...

Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній футболіст, який займався професійним спортом з 8 років, а після...

Легендарний сир Babybel вперше в історії став веганським. Продажі стартували з Великобританії

Безмолочний сир рекламували протягом кількох місяців. Першими його спробують споживачі у Великобританії. Решті доведеться почекати міжнародної експансії, але вона...

Інноваційний портативный генератор газує воду одним натисканням

Новий спосіб насолодитися газованою водою передбачає можливість зробити її прямо вдома. Пристрій під назвою "Terra", що означає "Земля", є відображенням...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

Штучний інтелект зімітував нюх комах, щоб перевіряти безпечність їжі

Scentian Bio створила біосенсорну платформу, яка працює на штучному...

Бренд компанії Nestlé створив пиво зі смаком легендарної піци

Цього року Tombstone у співпраці з виробником пива Voodoo...

Американський стартап вирощує яловичину на кукурудзі

Компанія створила кукурудзу, яка містить високий рівень бичачого міоглобіну...

Стартап створив каву із жита, кореня кульбаби та чорної смородини

Northern Wonder, заснована в 2021 р., використовує комбінацію нетропічних...

Вибір редактора
В продовження теми