Львівська ферма створює із молока буйволів вишуканий сир без лактози

Фермерське господарство “Плай” виготовляє на Львівщині унікальні сири з буйволиного молока – гауду, буйволину моцарелу, буррату і навіть буйволиний сир з трюфелем.

Буйволиний сир з трюфелем виробник радить смакувати з келихом червоного вина, додавати в ризотто, пасту або відрізати шматок до ранкової кави.

Бурату з молока буйволиць добре міксувати з салатом, а також запікати з томатами, іншими овочами та свіжим базиліком.

До речі, процес виготовлення бурати вимагає особливої майстерності, тому його створюють в обмеженій кількості.

Зовнішній шар сиру – це моцарела. Всередині – сирна начинка, яка складається з нитчастої структури моцарели та вершків. 

У “Плай” говорять, що для них ферма – це не тільки виробництво сиру, а ціла еко-система. Сюди можна приїхати на екскурсію, дізнатися, як доглядають за буйволами та чим харчуються тварини.

Буйволине молоко – унікальне. Його жирність сягає 10%. Також воно не містить лактози, яка часто не перетравлюється дорослим організмом. 

На фермі – 30 буйволів. Також тут тримають альпійських та зааненських кіз, корів симентальської породи. 

Екоферма “Плай” – найбільша у Східній Європі, говорять її засновники.

Нагадаємо, раніше Ardis Group, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир – копчену моцарелу, кожні 3 гривні з якої компанія передає ЗСУ.

Джерела: Плай 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Американці рекомендують споживати гриби, щоб менше страждати від депресії

У дослідженні були використані дані про дієту та психічне здоров’я, зібрані від більш ніж 24 тис. дорослих американців у...

Качки на равликах та моллюски у вершковому паприкаші. Львівська ферма вирощує та готує унікальну їжу

«Західний равлик» - це родинна ферма Ірини та Івана Юськевичів, що з 2017 року активно займаються вирощуванням і розведенням...

Стартап створює кальмари із ферментованих білків

«Чим більше я вивчала ферментацію, тим більше розуміла її можливості. Ви можете створити цілі, доступні білкові продукти, які можна...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

В Ізраїлі винайшли, як видаляти цукор у соках та пиві без втрати смаку

Їхня технологія заснована на ультрафільтрації та адсорбції, що дозволяє...

Школа для пекарів пережила карантин завдяки замороженим круасанам та Zoom

Власники школи, Тетяна та Денис Суховії займаються “здобним” бізнесом...

Вчені пропонують виготовляти рослинне м’ясо з арахісової шкаралупи

Це відкриття має потенціал змінити підходи до управління харчовими...

Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили,...

Вибір редактора
В продовження теми