Львівська ферма створює із молока буйволів вишуканий сир без лактози

Фермерське господарство “Плай” виготовляє на Львівщині унікальні сири з буйволиного молока – гауду, буйволину моцарелу, буррату і навіть буйволиний сир з трюфелем.

Буйволиний сир з трюфелем виробник радить смакувати з келихом червоного вина, додавати в ризотто, пасту або відрізати шматок до ранкової кави.

Бурату з молока буйволиць добре міксувати з салатом, а також запікати з томатами, іншими овочами та свіжим базиліком.

До речі, процес виготовлення бурати вимагає особливої майстерності, тому його створюють в обмеженій кількості.

Зовнішній шар сиру – це моцарела. Всередині – сирна начинка, яка складається з нитчастої структури моцарели та вершків. 

У “Плай” говорять, що для них ферма – це не тільки виробництво сиру, а ціла еко-система. Сюди можна приїхати на екскурсію, дізнатися, як доглядають за буйволами та чим харчуються тварини.

Буйволине молоко – унікальне. Його жирність сягає 10%. Також воно не містить лактози, яка часто не перетравлюється дорослим організмом. 

На фермі – 30 буйволів. Також тут тримають альпійських та зааненських кіз, корів симентальської породи. 

Екоферма “Плай” – найбільша у Східній Європі, говорять її засновники.

Нагадаємо, раніше Ardis Group, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир – копчену моцарелу, кожні 3 гривні з якої компанія передає ЗСУ.

Джерела: Плай 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та...

$80 млрд до 2030 року: веганська їжа стає рутинним перекусом, ринок подвоюється

Зараз ця категорія оцінюється в $44,02 млрд.   З 2022 р. до 2030 р. сегмент веганських закусок зростатиме на 6,9% щороку Основними...

Сімейне господарство створило енергетичні медові снеки для ЗСУ

Снек «Медова паста +292» має енергетичну цінність у 292 кКал на одну порцію, високий вміст легкозасвоюваних вуглеводів, білків та...

Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим австрійським джином під час World Gin Awards 2021 міжнародним жюрі...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Фуа-гра із цвілі, грибів та сої: світові компанії створюють інноваційні рецепти делікатесу

Фуа-гра є суперечливим і розкішним кулінарним виробом, виготовленим із...

А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це...

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується...

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який...

Вибір редактора
В продовження теми