У світі росте попит на протеїн із грибів — скоро майже $4 млрд. Дослідження

Глобальний ринок грибкового протеїну тільки у 2023 році порівняно з 2022-м зросте на 6,8%, з $3,56 млрд до $3,81 мдрд.

У період 2023-2029 рр. темпи приросту ринку складатимуть 7,6% щорічно, свідчить новий звіт ResearchAndMarkets.

До 2029 року у світі виготовлятиметься 23 185 тонн протеїну із грибків. В основному це екстракт високобілкового мікрогриба Fusarium venenatum, інших грибків та дріжджовий екстракт.

Зростання сегмента, зокрема, стимулюється впровадженням найширшого застосування дріжджового екстракту в харчовій промисловості. Особливо, в азійсько-тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході та Африці.

Крім того, харчовий білок із дріжджів стає сировиною для отримання різних продуктів з доданою вартістю. Приміром, із них створюють замінники м’яса. Перепрограмувавши ДНК дріжджів, каліфорнійська компанія навіть створила із них яєчний білок, ідентичний курячому. Німецькі вчені за допомогою дріжджів перетворюють побічні продукти на замінники пальмової олії та какао. А канадська компанія навіть створила із мікроорганізмів їстівні штрих-коди.

Грибковий білок застосовується все ширше завдяки його користі для здоров’я людини.  Він не містить холестерину, а також має поживний склад і гарний харчовий профіль, тож забезпечує добре насичення організму. Ще більше підвищує попит на інноваційний інгредієнт потреба у створенні замінників м’яса тварин та молочних продуктів.

Джерело: ResearchAndMarkets

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University, а також британських фірм Kayser Space, Cellular Agriculture і Campden...

Винахідник соломки для напоїв з огірків шукає інвесторів на Кickstarter

Зараз він збирає кошти на Kickstarter для того, щоб його винахід потрапив у якомога більше коктейлів, соків та стаканчиків...

Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з міцелію (корені грибів), та деяких сільськогосподарських відходів, що інакше пішли...

Кав’ярня на ВДНГ продає пряні трави та готує авторські чаї

Магазин і кав’ярня Kitchen&Garden розташовані в яблуневому саду на ВДНГ (м. Київ).Катерина Безжон, засновниця компанії, говорить, що до нинішнього...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Вчені запрограмували їжу танцювати на тарілці за допомогою струму

Нове дослідження має на меті надати ігровий та інтерактивний...

Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця...

Solar Foods отримала 10 млн євро на виробництво білка з повітря

Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії,...

Випустили джина: У Фінляндії виготовили перший джин на основі вівсяного молока

На розробку продукту частково надихнув член правління Arctic Blue...

Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий...

Вибір редактора
В продовження теми