У світі росте попит на протеїн із грибів — скоро майже $4 млрд. Дослідження

Глобальний ринок грибкового протеїну тільки у 2023 році порівняно з 2022-м зросте на 6,8%, з $3,56 млрд до $3,81 мдрд.

У період 2023-2029 рр. темпи приросту ринку складатимуть 7,6% щорічно, свідчить новий звіт ResearchAndMarkets.

До 2029 року у світі виготовлятиметься 23 185 тонн протеїну із грибків. В основному це екстракт високобілкового мікрогриба Fusarium venenatum, інших грибків та дріжджовий екстракт.

Зростання сегмента, зокрема, стимулюється впровадженням найширшого застосування дріжджового екстракту в харчовій промисловості. Особливо, в азійсько-тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході та Африці.

Крім того, харчовий білок із дріжджів стає сировиною для отримання різних продуктів з доданою вартістю. Приміром, із них створюють замінники м’яса. Перепрограмувавши ДНК дріжджів, каліфорнійська компанія навіть створила із них яєчний білок, ідентичний курячому. Німецькі вчені за допомогою дріжджів перетворюють побічні продукти на замінники пальмової олії та какао. А канадська компанія навіть створила із мікроорганізмів їстівні штрих-коди.

Грибковий білок застосовується все ширше завдяки його користі для здоров’я людини.  Він не містить холестерину, а також має поживний склад і гарний харчовий профіль, тож забезпечує добре насичення організму. Ще більше підвищує попит на інноваційний інгредієнт потреба у створенні замінників м’яса тварин та молочних продуктів.

Джерело: ResearchAndMarkets

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами — це технологічні рішення, які використовують штучний інтелект для моніторингу,...

Український бренд ліпить пельмені з м’ясом із буряку та ламінарії

"Ми розклали м’ясо на компоненти та заново зібрали, використовуючи рослинні аналоги", – йдеться на сайті бренду.Основними інгредієнтами продуктів Meet...

Сила імені. Як українське морозиво «Рудь» підкорило світ

Н ині компанія, історія якої почалася задовго до незалежності України, стала провідним гравцем не тільки на внутрішньому, але й на...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром...

Українська Enzym Group запропонувала для тваринництва безпечну альтернативу антибіотикам

Про це розповів Юрій Кузьм’як, заступник генерального директора Enzym...

50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC....

В Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину

Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила...

Масло для веганів: на Кіпрі побудують завод з виробництва горохового жиру

Ключовим продуктом компанії є Fatrix — інноваційний жир на...

Вибір редактора
В продовження теми