Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Голландський стартап Willicroft, відомий своїми рослинними сирами, дебютував із маслом із ферментованих соєвих бобів.

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у роздрібні магазини та заклади громадського харчування у вересні.

У компанії заявляють, що створили «справжнє» масло, яке імітує смак вершкового масла, його здатність до розмазування та кулінарні властивості — на відміну від спреду, який виготовляється з жирів, олій і штучних інгредієнтів.

Розробка масла тривала два роки, а загальна сума інвестицій склала 350 тис. євро

Масло створюється за допомогою процесу бродіння. Ця технологія також усуває необхідність додавання штучних ароматизаторів до готового продукту.

Сировиною для виробництва ферментованого масла слугує соя, вирощена в Австрії. 

Порівняно з іншими видами рослинної олії, новинка містить менше насичених жирів, зберігаючи бажаний смак і консистенцію.

«Завдяки точному бродінню ми відтворили найважливіший смаковий компонент у вершковому маслі — масляну кислоту», – написав у дописі на LinkedIn Бред Ванстоун, співзасновник Willicroft.

Він також додав, що «The Original Better» плавиться при тій самій температурі, що й вершкове масло. Це робить його чимось більшим, ніж просто намазка, а також ідеальним інгредієнтом для випікання.

Нагадаємо, раніше індійський стартап створив безмолочне «справжнє» масло із рослин.

Джерела: Willicroft, TrendHunter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У 2000 разів солодший за цукор — американці виводять на ринок новий підсолоджувач

У природі він міститься в невеликих кількостях у плодах західноафриканської рослини oubli, тоді як в комерційних масштабах підсолоджувач можна...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих до солодких.«Ми нічого не вигадуємо, тільки перетворюємо те, що створила...

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив в Одесі перший в Україні онлайн-ресторан Smilefood. Досвіду в ресторанному...

Ринок веганської риби подвоїться. Її створюють із баклажанів

Оскільки споживачі дедалі більше хвилюються про навколишнє середовище, добробут тварин і власне здоров’я, попит на морепродукти рослинного походження стрімко...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Безалкогольний ноотропний напій створили для тих, хто хоче відмовитися від випивки

Напій з хмелю, газованої води та інгредієнтів, що покращують...

Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має...

Ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу та шашлик з баранини

Лінійка має назву «Нове м’ясо» та включає в себе...

Кавовий гігант випускатиме мед, створений бджолами, які й запилюють каву

Лінійка під назвою Nespresso Bloom включає продукти на основі...

Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в...

Вибір редактора
В продовження теми