Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods, яка нещодавно отримала в США дозвіл на комерційні продажі свого продукту.

Чен говорить, що процес вирощування м’яса її компанією може мати не тільки великий вплив на виробництво харчових продуктів, але й на навколишнє середовище.

«Виробництво культивованого м’яса обіцяє дозволити людям продовжувати їсти м’ясо, яке вони люблять, і водночас відійти від традиційного способу вирощування, і добре при цьому почуватися», — сказала вона.

Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods

UPSIDE нещодавно представив свою культивовану курячу грудку у вегетаріанському ресторані Bar Crenn у Сан-Франциско. М’ясо смажили в клярі темпура з Recado Negro і подавали з паленим перцем, чилі айолі та прикрашали їстівними квітами і зеленню з ферми Bleu Belle від французького шеф-кухаря Домінік Кренн.

Це був перший випадок, коли Кренн подала м’ясо у своєму ресторані після того, як стала вегетаріанкою у 2018 році. 

Чен описує культивовану курку UPSIDE як соковиту на смак. Це – темне м’ясо, але з жирним профілем білого м’яса. 

Продукт вирощують з клітин, фібробластів, взятих з курячого ембріона. 

Культивована грудка готова до приготування через два-три тижні, у порівнянні з двома-трьома місяцями для традиційного вирощування курки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарські вчені виростили лабораторний шоколад у біореакторі

Вчені Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) створили шоколад, вирощений у лабораторії. Це перший відомий випадок, коли шоколад отримали безпосередньо з...

Від нарізки до фритюрниці — 60 днів. Картоплю фрі обробляють вуглекислим газом, щоб зберігати без холодильника

Нью-йоркська компанія Farther Farms розробила технологію, яка може змінити спосіб зберігання та розподілу їжі. Використовуючи вуглекислий газ, вони знайшли спосіб...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у 2006 р. Свою діяльність воно розпочало з посіву 70 га...

Стартап з Бельгії створив перший у світі молекулярний пивний принтер

У якості «розхідників» One Tap використовує спеціальні «пивні картриджі» — невеликі флакони смакових сполук, які можуть впливати на хмільність,...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Danone створила йогурт, який можна їсти виделкою. Поки без ножа

Oikos – це грецький знежирений йогурт. Вміст фруктів у...

Інкубатор інновацій шукає стартапи, які вирощують м’ясо найрозумніших безхребетних

Безліч активістів виступили проти вирощування на промислових фермах хижої...

Білл Гейтс інвестував мільйони у сою, з якої варитимуть чеддер та моцарелу

Загальний обсяг фінансування стартапу на сьогодні уже склав $100...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії...

Вибір редактора
В продовження теми