Компанія створила кукурудзу, яка містить високий рівень бичачого міоглобіну – типу гемового протеїну (переносить електрони та транспортує кисень у тілі та навколо нього — Ред), який зазвичай міститься в м’язовій тканині корів.
IngredientWerks називає інноваційний інгредієнт «MeatyCorn»
Його можна додавати у рослинні продукти для отримання м’ясного смаку, текстури та м’ясного аромату.
Рівень експресії бичачого міоглобіну сягає 10 мг на грам кукурудзи, що значно більше, ніж розробники могли отримати на початковому етапі. Інгредієнт також виявився набагато дешевшим у виробництві, ніж передбачалося на старті проєкту.
IngredientWerks уже подала заявку на патент, щоб захистити свою технологію.

«Досягнувши таких виражених рівнів міоглобіну в кукурудзі, ми вважаємо, що розв’язали найбільшу проблему, яка сьогодні стоїть перед альтернативними білковими ринками, – виробництво високоякісних недорогих білків тваринного походження у великих масштабах», – говорить Метт Плаван, генеральний директор IngredientWerks.
До слова, IngredientWerks не перша компанія, яка вирощує тваринний білокза допомогою рослин. Раніше цього року Moolec Science також оголосила про успішну розробку своєї технології «Piggy Sooy», яка дозволяє вирощувати свинячий білок у соєвих бобах.
Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що таке альтернативний білок, про історію його дослідження, стартапи та технології.