Американський стартап вирощує яловичину на кукурудзі

Компанія IngredientWerks, що базується в Массачусетсі, розробила технологію молекулярного землеробства, яка допоможе вирощувати білок яловичини в кукурудзі.

Компанія створила кукурудзу, яка містить високий рівень бичачого міоглобіну – типу гемового протеїну (переносить електрони та транспортує кисень у тілі та навколо нього — Ред), який зазвичай міститься в м’язовій тканині корів.

IngredientWerks називає інноваційний інгредієнт «MeatyCorn»

Його можна додавати у рослинні продукти для отримання м’ясного смаку, текстури та м’ясного аромату.

Рівень експресії бичачого міоглобіну сягає 10 мг на грам кукурудзи, що значно більше, ніж розробники могли отримати на початковому етапі. Інгредієнт також виявився набагато дешевшим у виробництві, ніж передбачалося на старті проєкту.  

IngredientWerks уже подала заявку на патент, щоб захистити свою технологію.

“Meaty Corn” в тестовому вирощуванні

«Досягнувши таких виражених рівнів міоглобіну в кукурудзі, ми вважаємо, що розв’язали найбільшу проблему, яка сьогодні стоїть перед альтернативними білковими ринками, – виробництво високоякісних недорогих білків тваринного походження у великих масштабах», – говорить Метт Плаван, генеральний директор IngredientWerks.

До слова, IngredientWerks не перша компанія, яка вирощує тваринний білокза допомогою рослин. Раніше цього року Moolec Science також оголосила про успішну розробку своєї технології «Piggy Sooy», яка дозволяє вирощувати свинячий білок у соєвих бобах.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що таке альтернативний білок, про історію його дослідження, стартапи та технології.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молочага — з гриба-паразита створили новий вид рослинного молока, яке захищає від стресу

Черговим фісташковим чи ячмінним «молоком» уже нікого не здивуєш, тому стартапи йдуть далі. Як, приміром, Blume, який розраховує активізувати...

Британських котів годуватимуть курятиною із клітин. Отримано перший дозвіл

Таким чином Meatly стала першою в країні, кому дозволили виробництво подібного продукту.Культивована курятина для домашніх тварин пройшла всебічні випробування...

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним, як і з пшеничного, та знижує можливість виникнення діабету 2...

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з справжнім буйволом. Їх тут — 74.За словами Ірини Левдар, що...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Стартап отримав мільйон євро на харчову добавку, що рятує від перевтоми

Протеїни Ironic виробляються шляхом прецизійної ферментації та використовуються як...

Із бузини та брусниці створять порошки для соків з пребіотиками. Їх можна їсти сухими

Asiros створює суміші, які поєднують в собі переваги клінічно...

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив...

Кондитерська у Києві створює десерти із буряком і зеленою гречкою

Цукерки роблять вручну та фарбують натуральним какао-маслом із французькими...

Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній,...

Вибір редактора
В продовження теми