Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Nestle впровадила у виробництво широкого асортименту харчових продуктів технологію, призначену для зменшення рівня вмісту цукру.

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”.

Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та фруктових соках на 30%

Nestle акцентує, що це майже не впливає на смак або текстуру.

Зниження рівня цукру в асортименті продуктів є пріоритетом для Nestle, говорить головний технічний директор компанії Штефан Палцер. 

Зменшуючи вміст цукру, глобальна компанія пропонує їжу з більшим вмістом пробіотичних волокон. Зокрема, це стосується молока. Пробіотичні волокна, своєю чергою, підтримують ріст корисних бактерій, що призводить до сприятливого складу мікробіому у здорових дорослих.

Технологія ферментування для зниження вмісту цукру спочатку була апробована під час розробки напоїв на основі какао та солоду для ринку Південно-Східної Азії у 2021 році. Зараз вона використовується у виробництві напоїв у країнах Азії, Африки та Латинської Америки. 

До слова, це вже друга технологія зниження вмісту цукру, яку Nestle розробила та оприлюднила. У 2016 році компанія заявила, що знайшла спосіб структурувати кристали цукру, щоб язик сприймав майже однакову солодкість, навіть якщо в шоколаді міститься менше цукру. Через 2 роки Nestle представила Milkybar Wowsomes, який мав підтвердити цю теорію. Батончики містили менше 37 грамів цукру на 100 грамів, що на 30% менше цукру, ніж подібні шоколадні вироби. 

Нагадаємо, Nestle вкладає рекордні інвестиції, щоб зробити їжу смачнішою.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

KFC поклала в бургери рослинну курятину. Але не для веганів

Мережа ресторанів швидкого харчування KFC анонсувала запуск продажів у Сінгапурі Zero Chicken Burger – бургерів з рослинною «курятиною».Новинка на обмежений...

Грибна бастурма. Гавайський стартап в’ялить яловичину із грибів

Генеральний директор Moku Foods Метт Фельдман почав розробляти в'ялене м'ясо з грибів на своїй домашній кухні з метою створення...

Стартап розробив рослинне молоко з вишневих кісточок

Себастіон Єщко, один із співзасновників Kern Tec, розповів, що натхнення створити компанію з’явилося тоді, коли підприємці дізналися у місцевих...

Солодощі з конфетті, конусна піца та гібридні круасани — в 2022 роцi настане нова ера випічки

Але це має бути щось особливе – споживачі шукають нових смаків, текстур, кольорів та нового досвіду, який би приніс...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

TikTok стає драйвером продажів ресторанів: 36% замовляє їжу, побачивши її в додатку

Близько 55% користувачів TikTok відповіли, що хотіли б відвідувати...

Вибір редактора
В продовження теми