Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Nestle впровадила у виробництво широкого асортименту харчових продуктів технологію, призначену для зменшення рівня вмісту цукру.

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”.

Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та фруктових соках на 30%

Nestle акцентує, що це майже не впливає на смак або текстуру.

Зниження рівня цукру в асортименті продуктів є пріоритетом для Nestle, говорить головний технічний директор компанії Штефан Палцер. 

Зменшуючи вміст цукру, глобальна компанія пропонує їжу з більшим вмістом пробіотичних волокон. Зокрема, це стосується молока. Пробіотичні волокна, своєю чергою, підтримують ріст корисних бактерій, що призводить до сприятливого складу мікробіому у здорових дорослих.

Технологія ферментування для зниження вмісту цукру спочатку була апробована під час розробки напоїв на основі какао та солоду для ринку Південно-Східної Азії у 2021 році. Зараз вона використовується у виробництві напоїв у країнах Азії, Африки та Латинської Америки. 

До слова, це вже друга технологія зниження вмісту цукру, яку Nestle розробила та оприлюднила. У 2016 році компанія заявила, що знайшла спосіб структурувати кристали цукру, щоб язик сприймав майже однакову солодкість, навіть якщо в шоколаді міститься менше цукру. Через 2 роки Nestle представила Milkybar Wowsomes, який мав підтвердити цю теорію. Батончики містили менше 37 грамів цукру на 100 грамів, що на 30% менше цукру, ніж подібні шоколадні вироби. 

Нагадаємо, Nestle вкладає рекордні інвестиції, щоб зробити їжу смачнішою.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів – це кленове листя у фритюрі, витримане в бочках з...

Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання паризьким стартапом 1 млн євро у 2019 році.Робот Cala —...

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон Вайленманн планують «розігнати» категорію традиційної вівсянки.Вони акцентують на користі такої...

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку зосереджувався на дистильованій воді без запаху з додаванням електролітів. Згодом розширився...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати»...

Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю...

Пивоварні заливають пиво електролітами та додають бджолиний пилок

Пивоварні, намагаючись угнатися за сучасними трендами, втілюють в життя...

Вибір редактора
В продовження теми