Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Nestle впровадила у виробництво широкого асортименту харчових продуктів технологію, призначену для зменшення рівня вмісту цукру.

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”.

Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та фруктових соках на 30%

Nestle акцентує, що це майже не впливає на смак або текстуру.

Зниження рівня цукру в асортименті продуктів є пріоритетом для Nestle, говорить головний технічний директор компанії Штефан Палцер. 

Зменшуючи вміст цукру, глобальна компанія пропонує їжу з більшим вмістом пробіотичних волокон. Зокрема, це стосується молока. Пробіотичні волокна, своєю чергою, підтримують ріст корисних бактерій, що призводить до сприятливого складу мікробіому у здорових дорослих.

Технологія ферментування для зниження вмісту цукру спочатку була апробована під час розробки напоїв на основі какао та солоду для ринку Південно-Східної Азії у 2021 році. Зараз вона використовується у виробництві напоїв у країнах Азії, Африки та Латинської Америки. 

До слова, це вже друга технологія зниження вмісту цукру, яку Nestle розробила та оприлюднила. У 2016 році компанія заявила, що знайшла спосіб структурувати кристали цукру, щоб язик сприймав майже однакову солодкість, навіть якщо в шоколаді міститься менше цукру. Через 2 роки Nestle представила Milkybar Wowsomes, який мав підтвердити цю теорію. Батончики містили менше 37 грамів цукру на 100 грамів, що на 30% менше цукру, ніж подібні шоколадні вироби. 

Нагадаємо, Nestle вкладає рекордні інвестиції, щоб зробити їжу смачнішою.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні виготовляють кошерну сиродавлену олію з розторопші та гарбузів

Oliacom виготовляє чотири види чистих олій: з насіння льону, гарбузового насіння, розторопші та волоського горіха. Окрім того, компанія пропонує ароматизовані...

Стартап створив замінник м’яса із відходів виноробства та адаптогенних грибів

Рослинна котлета готується з італійської трюфельної олії та тріо грибів – лев’яча грива, портобелло (великі шампіньони, які досягають 15...

Кавові шкірки зупинять старіння — нова розробка вчених

«Ми вирощуємо рослинні клітини та їх частини в біореакторах», — ділиться Хейко Рішер, керівник відділу біотехнології рослин у VTT,...

Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю в мільйони кілограмів на рік.Будівля площею близько 60 тис. кв....

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап...

Їстівне чорнило для друку на тістечках визнали кошерним

Хоча їстівне чорнило принтерів Eddie завжди було кошерним, виробник...

Невидиме випромінювання та гриби: вчені створили вітаміни для веганів

Згідно угоди, зусилля Scelta Inside будуть спрямовані на використання...

Розклав на молекули: Український творець молекулярного борщу отримав вищу світову відзнаку

Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії,...

Вибір редактора
В продовження теми