Мікробний сир захопить більше третини ринку, що стане початком «молочної революції»

Навіть за 25-відсоткової надбавки до ціни значна кількість споживачів прийме сир, отриманий за допомогою мікробної ферментації як замінник звичайному тваринному сиру.

Мікробний сир готові купувати 79% споживачів молочних продуктів. Очікується, що початкова частка ринку інноваційного продукту може скласти 22%. А ставши еквівалентом звичайним сирам, мікробний продукт може претендувати на 33% ринку.

Світло на майбутню “молочну революцію” пролило дослідження Університету Саскачевану, проведене спільно з європейським лідером у сфері прецизійної ферментації компанією Formo.

Дослідження базуються на опитуванні понад 1200 жителів Великобританії

Нагадаємо, Formo до 2023 року пообіцяла вивести на ринок молочний білок, який виготовляється без використання коров’ячого молока

Для цього компанія використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, доки не буде отримано достатньо білка для «збору врожаю». 

Далі сировину поєднуються з рослинними жирами та вуглеводами, створюючи основу для подальшого виробництва сиру.

Для коагуляції продукту від «молока» до сиру використовують ферменти та тепло. Отриманий продукт відразу пакують як свіжий сир. Також його можна лишити на дозрівання.

За словами Оскара Золмана Томаса, провідного дослідника Formo, спостереження показують, що навіть підвищення цін на інноваційний сир не обов’язково призведе до зниження споживання. 

«Споживачі уже зараз шукають альтернативні варіанти», – говорить він. 

Нагадаємо, колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних продуктів. При цьому попередні висновки показують, що емульгатор може замінити...

Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію стартапу Caper. Покупці сканують штрих-код товарів, які вони розміщують у...

Зі святих для єгиптян бобів створили протеїн для рослинного молока, фети та яєць

Нещодавно Green Boy дебютувала з функціональним веганським інгредієнтом —рослинно-молочним протеїном, розробленим спеціально для виробників молочних продуктів на рослинній основі.До...

У 2021 році буде складено Глобальний індекс продовольства

Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють інноваціям у харчовій, алкогольній та агропродовольчій галузях у 10 провідних...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим...

Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються...

Штучний інтелект слідкує за свіжістю готових обідів та вивчає харчову поведінку споживачів

Компанія співпрацює з сертифікованими комерційними кухнями, щоб приготувати та...

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

Вибір редактора
В продовження теми