На крафтове виробництво сиру та меду можна отримати 100 тис. грн

Help – Hilfe zur Selbsthilfe запустила програму грантів на підтримку мікробізнесу.

Заявку на грант можуть подати підприємці з-поміж ВПО, які переїхали до Києва та Київської області, а також підприємці з Києва та Київської, Житомирської та Чернігівської областей, які постраждали від військової агресії.

Перевагу у відборі матимуть жінки-підприємці, зокрема ті, які стали головою сім’ї у зв’язку з військовою службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю, а також домогосподарства з дітьми, літніми людьми та людьми з інвалідністю. 

В межах проєкту передбачено 325 виплат на суму 2700 євро у національній валюті України. На поточний момент це відповідає 112 тис. грн.

За кошти гранту можна придбати обладнання та матеріали на організацію крафтового виробництва чи надання послуг

Приймання заявок відкрито до моменту набору необхідної кількості кандидатів. Подати заявку на участь у програмі можна тут.

Гранти видаються в рамках проєкту “Надання послуг з невідкладної допомоги та захисту населенню, що постраждало в результаті конфлікту в Україні”, який реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, Aktion Deutschland Hilft та NAK-karitativ. 

Головними критеріями відбору отримувачів допомоги буде наявність реалістичної та стійкої бізнес-ідеї, а також дотримання чинних стратегій місцевого розвитку, аби бізнес міг розвиватися у довгостроковій перспективі.

Заявку на грант можуть подати, наприклад, виробники сиру, меду, хліба та інших напрямків виробництва, яке може вважатися ремеслом. 

Підприємці, які пройшли відбір, матимуть зобов’язання зареєструвати підприємницьку діяльність або мати уже відкритий ФОП, закупити обладнання та матеріали для ведення бізнесу, а також сплачувати податки.

Представники Help – Hilfe zur Selbsthilfe будуть перевіряти цільове використання коштів. 

Нагадаємо, держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для бізнесу, який започатковують ветерани.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація взаємодії між людьми, проблеми з кадрами, необхідність збільшення пропускної здатності...

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити, яких ефектів проти старіння шкіри ми можемо досягти», — каже...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Ізраїльська компанія найняла робота друкувати веганські 3D-бургери

Ізраїльська компанія використовуватиме цю технологію для виробництва м’ясних альтернатив...

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала...

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України,...

Морозиво із мікроводоростей хлорели обійшло за користю молочні десерти

Морозиво на основі хлорели відповідає вимогам екологічності, поживності та...

Бекон із яблук, картоплі та кленового сиропу переміг натуральне м’ясо у всесвітньому конкурсі

М’ясо рослинного походження було визнано кращим порівняно з тваринним...

Вибір редактора
В продовження теми