Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Стартап Climax Foods, дітище колишнього вченого Google, SpaceX і Impossible Foods доктора Олівера Зана, використовує науку про дані та структуру машинного навчання, щоб знайти ідеальну формулу для створення найсмачнішого рослинного сиру та м’яса.

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods – це дані. У пошуках ідеального рецепта штучний інтелект враховує можливості 300 000 видів відомих у світі їстівних рослин.

У 2020 році стартап отримав $7,5 млн інвестицій, і з того часу наполегливо працює над розробкою альтернативи витриманому сиру, яка підходить для веганів.

У процесі розробки Зан активно застосовує інфраструктуру машинного навчання, щоб з’ясувати на молекулярному рівні, що робить продукти тваринного походження такими привабливими та улюбленими масовими споживачами. 

Таким чином він сподівається знайти вкрай необхідні відповіді на те, як нескінченну комбінацію рослинних інгредієнтів можна оптимізувати для створення стійких харчових альтернатив. 

Першим продуктом для компанії є саме сир. Значна частина фінансування йде на його дослідження та розробку.

У 2023 році Climax Foods представив уже створені за допомогою штучного інтелекту рослинні види сиру на Natural Products Expo West — найбільшій у світі виставці натуральних продуктів. 

Зан привіз туди декілька зразків, серед який були веганські крем-сири, а також брі та блю. 

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап MAMAY Technologies створив алгоритм на базі штучного інтелекту, який визначає “об’єктивну” солодкість їжі та напоїв.

Джерела: Climax Foods, VegNews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Глобальне меню: ТОП-10 трендів, що драйвитимуть ринок їжі у 2021 році

Особливу ставку на інновації робили хіба що ресторани, які боролись за виживання.Це підтверджують цифри. Згідно даних IRI, у 2020...

Гігант зернового ринку створив екстра-веганський шоколад, аналогів якого немає на ринку

Для створення нової лінійки, «інженери щоколаду» визначили основні «енергетичні» інгредієнти, які «забезпечать особливий смак і текстуру». Ними стали порошок...

В Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину

Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила виготовлення бургерних котлет GreenFish, GreenBeef та фаршу GreenFarsh.За властивостями продукти...

Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний директор харчової технології з Кремнієвої долини Пет Браун чітко заявив...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

Вибір редактора
В продовження теми