Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Стартап Climax Foods, дітище колишнього вченого Google, SpaceX і Impossible Foods доктора Олівера Зана, використовує науку про дані та структуру машинного навчання, щоб знайти ідеальну формулу для створення найсмачнішого рослинного сиру та м’яса.

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods – це дані. У пошуках ідеального рецепта штучний інтелект враховує можливості 300 000 видів відомих у світі їстівних рослин.

У 2020 році стартап отримав $7,5 млн інвестицій, і з того часу наполегливо працює над розробкою альтернативи витриманому сиру, яка підходить для веганів.

У процесі розробки Зан активно застосовує інфраструктуру машинного навчання, щоб з’ясувати на молекулярному рівні, що робить продукти тваринного походження такими привабливими та улюбленими масовими споживачами. 

Таким чином він сподівається знайти вкрай необхідні відповіді на те, як нескінченну комбінацію рослинних інгредієнтів можна оптимізувати для створення стійких харчових альтернатив. 

Першим продуктом для компанії є саме сир. Значна частина фінансування йде на його дослідження та розробку.

У 2023 році Climax Foods представив уже створені за допомогою штучного інтелекту рослинні види сиру на Natural Products Expo West — найбільшій у світі виставці натуральних продуктів. 

Зан привіз туди декілька зразків, серед який були веганські крем-сири, а також брі та блю. 

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап MAMAY Technologies створив алгоритм на базі штучного інтелекту, який визначає “об’єктивну” солодкість їжі та напоїв.

Джерела: Climax Foods, VegNews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

IKEA створила свічку з ароматом тефтель. Її не можна купити — тільки виграти

«Ми продаємо більше фрикадельок, ніж будь-якого іншого продукту в асортименті IKEA», — якось сказав Майкл ла Кур, керуючий директор...

Австрієць виготовив в Україні преміальний делікатес, якому дві тисячі років

Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у 2004 році приїхав до України як директор з маркетингу українського...

Готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе виробляти до 12 000 тонн культивованої курятини щороку.  Очікується, що завод...

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту, аналогічним планеті Марс.Команда Heinz та 14 астробіологів Космічного інституту Олдріна...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією...

Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються...

Виробник веганських цукерок планує IPO з оцінкою компанії в $50 млн

Очікувана капіталізація Yumy Bear після IPO складе $50 млн Компанія...

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris,...

The Golden Flax Seeds. How innovative snack producer in Ukraine grew despite lockdowns

Is pandemic the best time for business experiments? Perhaps,...

Вибір редактора
В продовження теми