Інкубатор інновацій шукає стартапи, які вирощують м’ясо найрозумніших безхребетних

У відповідь на відкриття першої в світі комерційної ферми з вирощування восьминогів на Канарських островах, яка планує щорічно вбивати близько мільйона високорозумних істот для отримання 3000 тонн м’яса восьминогів, інкубатор ProVeg International запустив пошук стартапів, які можуть культивувати м’ясо цих тварин.

Безліч активістів виступили проти вирощування на промислових фермах хижої тварини, понад 100 науковців назвали це неетичним та екологічно нестійким. Законодавці в американському штаті Вашингтон обмірковують заборону розведення восьминогів. А онлайн-петиція, що закликає до глобальної заборони, набрала майже мільйон підписів.

Тому для тих, хто любить посмакувати м’ясом найрозумніших безхребетних, ProVeg пропонує створити культивовану версію цього делікатесу.

Програма «Інкубатор стартапів» ProVeg запрошує всіх, хто бачить розвиток свого бізнесу у вирощуванні восьминогів етичним способом, подати заявку на участь.

Підтримка ProVeg включатиме надання інвестицій, наставництво та 12-тижневу програму прискорення виведення інновацій на ринок за участю колишніх випускників-стартапів, включаючи компанії, що розробляють культивовані м’ясні та жирові продукти, процеси, платформи та інгредієнти.

З моменту заснування у 2018 року інкубатор ProVeg встиг попрацювати з 90 стартапами. До компаній-випускників, які працюють у сфері клітинного сільського господарства, належать Formo та Remilk, які створюють мікробні молочні білки, виробник культивованого жиру Culminate, виробник біореакторів Cellular Agriculture, виробник середовища росту для культивованого м’яса Sticta та виробник культивованої курятини Clear Meat.

Інкубатор приймає заявки до 28 липня. Програма розпочнеться наприкінці вересня.

Джерела: ProVeg International, VegEconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гонконзький стартап створив водорозчинні пакети, які замінять пластикові у супермаркетах

Компанія Invisible створила екологічно чисту альтернативу пластиковим пакетам «із плоским верхом», котрі все ще використовуються в супермаркетах для упаковки...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, член аграрного комітету Спілки українських підприємців і...

Розумна кавомашина розрізняє 900 видів кави та сама замовляє капсули для приготування

BrewID — це абсолютно нова технологічна платформа, розроблена для підтримки низки функцій.Відтепер нова кавоварка може ідентифікувати конкретну марку капсул...

В Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей

Версія панірованої курки на рослинній основі не тільки набуває зовнішнього вигляду, смаку та структури справжньої курячої грудки, але також...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка...

Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м'яса розробили...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки...

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in...

Вибір редактора
В продовження теми