Інкубатор інновацій шукає стартапи, які вирощують м’ясо найрозумніших безхребетних

У відповідь на відкриття першої в світі комерційної ферми з вирощування восьминогів на Канарських островах, яка планує щорічно вбивати близько мільйона високорозумних істот для отримання 3000 тонн м’яса восьминогів, інкубатор ProVeg International запустив пошук стартапів, які можуть культивувати м’ясо цих тварин.

Безліч активістів виступили проти вирощування на промислових фермах хижої тварини, понад 100 науковців назвали це неетичним та екологічно нестійким. Законодавці в американському штаті Вашингтон обмірковують заборону розведення восьминогів. А онлайн-петиція, що закликає до глобальної заборони, набрала майже мільйон підписів.

Тому для тих, хто любить посмакувати м’ясом найрозумніших безхребетних, ProVeg пропонує створити культивовану версію цього делікатесу.

Програма «Інкубатор стартапів» ProVeg запрошує всіх, хто бачить розвиток свого бізнесу у вирощуванні восьминогів етичним способом, подати заявку на участь.

Підтримка ProVeg включатиме надання інвестицій, наставництво та 12-тижневу програму прискорення виведення інновацій на ринок за участю колишніх випускників-стартапів, включаючи компанії, що розробляють культивовані м’ясні та жирові продукти, процеси, платформи та інгредієнти.

З моменту заснування у 2018 року інкубатор ProVeg встиг попрацювати з 90 стартапами. До компаній-випускників, які працюють у сфері клітинного сільського господарства, належать Formo та Remilk, які створюють мікробні молочні білки, виробник культивованого жиру Culminate, виробник біореакторів Cellular Agriculture, виробник середовища росту для культивованого м’яса Sticta та виробник культивованої курятини Clear Meat.

Інкубатор приймає заявки до 28 липня. Програма розпочнеться наприкінці вересня.

Джерела: ProVeg International, VegEconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Олексій Коваленко, засновник бренду «Епікур» про те, як заробити репутацію і гроші на філософії щастя

Навіть у повсякденному житті ця людина носить одяг корпоративного зеленого кольору. Взяти у нього інтерв'ю досить важко — тиждень...

Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже...

Азійський тигр. Сингапур розширює ринок альтернативних білків в обмін на фінансування

Зараз Сингапур імпортує понад 90% їжі. Це спонукало до створення більш самостійної продовольчої екосистеми за рахунок альтернативних білків. Нова ініціатива...

Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок,...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Веганські жуйки з малиною та коноплею усувають проблеми зі сном і біль у суглобах

Жуйки мають подвійну дію – з одного боку, вони...

Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис....

Center42 запрошує виробників продуктів та агропереробників взяти участь в освітньо-менторській програмі UA AgroGlobal Accelerator

Агенція інновацій Center42 пропонує агропереробникам (виробникам готових продуктів) приєднатися...

Роздери горлянку! Вінницька компанія робить надгострі соуси з провокативними назвами

В асортименті українського виробника — ферментовані соуси з провокаційними...

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон...

Вибір редактора
В продовження теми