Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

Молочна ферма “Мукко” з Прикарпаття за результатами 2022 року збільшила виторг від продажу сирів більш як у двічі – до 76 млн грн порівняно з 33 млн грн у попередньому році.

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній футболіст, який займався професійним спортом з 8 років, а після травми перекваліфікувався на фермера. 

Ферма “Мукко” була однією з перших, хто завіз в Україну кіз альпійської породи. Досвід виробництва сиру  “Мукко” переймала у Нідерландах та Франції.

Також з-за кордону запозичили ідею із великими вікнами у виробничих приміщеннях, щоб всі охочі могли спостерігтли за виготовленням і дозріванням сиру.

 

Засновник підприємства говорить, що вони будують бізнес “на 400 років”. Зараз у сирний бізнес окрім Назара залучені його дружина, сестра з чоловіком, батько, мама і куми. 

80% продуктової лінійки “Мукко” – тверді сири. Ще 20% доводиться на м’які, а також особливі сири з трюфелем, горіхом, пажитником, чорним перцем, лавандою, та навіть віскі.

Сир з віскі – ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців

Також крафтовий виробник створює коров’ячий червоний сир з песто та в’яленими томатами. 

Сир з лавандою виготовляють із козячого молока, чистих заквасок та лаванди. 

У лінійці є сир з кавою. Щоб його створити, у сирне зерно виробник додає настояне еспресо. Сирні голови залишають визрівати у каві 12 місяців, щоб продукт наситився кольором, смаком та ароматом. 

Нагадаємо, раніше гігант продовольчого ринку Kraft Heinz разом зі стартапом-єдинорогом NotCo оголосили про запуск NotCheese – рослинної версії культового американського сиру Kraft.

Джерела: “Мукко”, Forbes

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Покоління Pepsi. Легендарний бренд перейшов на «функціональні» напої для підлітків

Напої Frutly випускаються у трьох смаках: полуниця з ківі, фруктовий пунш і яблучно-виноградний та наразі доступні в продуктових магазинах...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують, як справжня чорна ікра.На веб-сайті IKEA ікра представлена у 85-грамовому...

Aмериканці створили напій, який відновлює пошкоджений кишківник та захищає дихальні шляхи

Спочатку Nouri вивели на ринок Inner Immune у вигляді порошку, який достатньо було просто змішати з водою.Проте, Керолайн Бекман,...

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у харчовій промисловості. Створений ChickP, він містить 90% білка та не...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело...

Європейські вчені знайшли дієвий спосіб привчити людей їсти комах

Проблему взялися вирішити європейські дослідники.Когнітивний нейробіолог, доктор Яніна Зойберт...

Безалкогольний ноотропний напій створили для тих, хто хоче відмовитися від випивки

Напій з хмелю, газованої води та інгредієнтів, що покращують...

З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy...

Вибір редактора
В продовження теми