Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

Молочна ферма “Мукко” з Прикарпаття за результатами 2022 року збільшила виторг від продажу сирів більш як у двічі – до 76 млн грн порівняно з 33 млн грн у попередньому році.

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній футболіст, який займався професійним спортом з 8 років, а після травми перекваліфікувався на фермера. 

Ферма “Мукко” була однією з перших, хто завіз в Україну кіз альпійської породи. Досвід виробництва сиру  “Мукко” переймала у Нідерландах та Франції.

Також з-за кордону запозичили ідею із великими вікнами у виробничих приміщеннях, щоб всі охочі могли спостерігтли за виготовленням і дозріванням сиру.

 

Засновник підприємства говорить, що вони будують бізнес “на 400 років”. Зараз у сирний бізнес окрім Назара залучені його дружина, сестра з чоловіком, батько, мама і куми. 

80% продуктової лінійки “Мукко” – тверді сири. Ще 20% доводиться на м’які, а також особливі сири з трюфелем, горіхом, пажитником, чорним перцем, лавандою, та навіть віскі.

Сир з віскі – ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців

Також крафтовий виробник створює коров’ячий червоний сир з песто та в’яленими томатами. 

Сир з лавандою виготовляють із козячого молока, чистих заквасок та лаванди. 

У лінійці є сир з кавою. Щоб його створити, у сирне зерно виробник додає настояне еспресо. Сирні голови залишають визрівати у каві 12 місяців, щоб продукт наситився кольором, смаком та ароматом. 

Нагадаємо, раніше гігант продовольчого ринку Kraft Heinz разом зі стартапом-єдинорогом NotCo оголосили про запуск NotCheese – рослинної версії культового американського сиру Kraft.

Джерела: “Мукко”, Forbes

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій і розвитку клітинного сільського господарства. Для участі у майже п’ятирічному проєкті...

«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє Селище, та наслідує аналогічні принципи – робота з місцевими постачальниками,...

Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій Інновація є дуже доречною на тлі попереджень вчених зниження врожаїв та...

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої та висушеної ікри локального коропа і є натуральним підсилювачем смаку...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Задля довіри споживачів: нова фабрика 3D-друку м’яса демонструватиме процес наживо

Відвідувачі матимуть змогу побачити кожен етап створення продукту: від...

Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти...

Зі святих для єгиптян бобів створили протеїн для рослинного молока, фети та яєць

Нещодавно Green Boy дебютувала з функціональним веганським інгредієнтом —рослинно-молочним...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та...

Вибір редактора
В продовження теми