Цукром із трюфелів замінять канцерогенний аспартам

Після того як Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штучний підсолоджувач аспартам можливим канцерогеном, американська компанія MycoTechnology заявила, що відкрила новий цукрозамінник.

MycoTechnology виявила солодкий білок у медових трюфелях. Компанія стверджує, що це відкриття може підірвати ринок замінників цукру.

Медові трюфелі відомі людям тисячі років

Нещодавно відкритий солодкий білок є першим у своєму роді. Він може забезпечити інтенсивну природну солодкість без тривалого присмаку звичайних замінників цукру, стверджує компанія.

«Цей прорив відкриває нову еру чистих підсолоджувачів, революціонізуючи спосіб створення продуктів і напоїв, та не покладаючись більше на традиційний цукор або штучні замінники», – заявив Алан Хан, генеральний директор MycoTechnology.

Він говорить, що MycoTechnology уже має кількох потенційних партнерів для просування інноваційного продукту.

Хан також додав, що це відкриття стало причиною відданості його команди здоровішому майбутньому. Підсолоджувач може нести користь для організму людини. 

Натомість до аспартаму, який широко застосовується в дієтичних напоях, виникає все більше питань. Міжнародне агентство з дослідження раку (IARC) класифікував аспартам як можливо канцерогенний. Наразі рекомендована добова норма споживання популярного підсолоджувача складає 40 мг/кг маси тіла. 

Нагадаємо, американці виводять на ринок новий підсолоджувач, який у 2000 разів солодший за цукор.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Творець першої у світі лабораторної риби поглине ще одну велику компанію

Ця угода призведе до появи світового лідера в галузі клітинного сільського господарства Об’єднане підприємство збереже назву Umami Bioworks і очолюватиме...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks, акціонер компаній HD-group...

Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати незвичайну нішову продукцію –...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена, який працював на нідерландському телеканалі RTL 4 та в австралійській...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських...

Закарпатські ресторатори варять вареники з чорнилами каракатиці та маринують у меді сир

Таким чином вони прагнуть, щоб відвідувачі поверталися знову і...

New Food Summit 2023 вперше обʼєднає корпорації, продуктові мережі, інвесторів та Food tech-стартапи

За тиждень на ключовій події для розвитку українського Agri-Food-сектору...

Україна відновила рекорд з експорту замороженої малини

За даними аналітиків EastFruit, у жовтні 2024 року український...

Вибір редактора
В продовження теми