Цукром із трюфелів замінять канцерогенний аспартам

Після того як Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штучний підсолоджувач аспартам можливим канцерогеном, американська компанія MycoTechnology заявила, що відкрила новий цукрозамінник.

MycoTechnology виявила солодкий білок у медових трюфелях. Компанія стверджує, що це відкриття може підірвати ринок замінників цукру.

Медові трюфелі відомі людям тисячі років

Нещодавно відкритий солодкий білок є першим у своєму роді. Він може забезпечити інтенсивну природну солодкість без тривалого присмаку звичайних замінників цукру, стверджує компанія.

«Цей прорив відкриває нову еру чистих підсолоджувачів, революціонізуючи спосіб створення продуктів і напоїв, та не покладаючись більше на традиційний цукор або штучні замінники», – заявив Алан Хан, генеральний директор MycoTechnology.

Він говорить, що MycoTechnology уже має кількох потенційних партнерів для просування інноваційного продукту.

Хан також додав, що це відкриття стало причиною відданості його команди здоровішому майбутньому. Підсолоджувач може нести користь для організму людини. 

Натомість до аспартаму, який широко застосовується в дієтичних напоях, виникає все більше питань. Міжнародне агентство з дослідження раку (IARC) класифікував аспартам як можливо канцерогенний. Наразі рекомендована добова норма споживання популярного підсолоджувача складає 40 мг/кг маси тіла. 

Нагадаємо, американці виводять на ринок новий підсолоджувач, який у 2000 разів солодший за цукор.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на клітинній основі, Newform Foods уже веде переговори з роздрібними торговцями,...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких йогуртів, зокрема Chobani, з якою води давно конкурують за ринок.Нова...

Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на науку про кишечник У компанії акцентують, що харчові волокна та ферментована...

Родини з дітьми та ВПО можуть отримати 150 тис. грн на власний бізнес

Фонд планує профінансувати не менше 100 підприємницьких проєктів у п’яти областях України – Полтавській, Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській....

Україна стала світовим лідером з експорту замороженої малини, випередивши Польщу та Сербію

За даними EastFruit, у 2024 році експорт замороженої малини з України досяг рекордних 65 тисяч тонн, що на 34%...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Може вас зацікавити

Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк....

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві...

Перша в Україні високогірна сироварня виготовлятиме сир з «митою кіркою»

Технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні Він полягає...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в...

Штучний інтелект дозволить суттєво покращити якість меду, який був створений без бджіл

Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio...

Вибір редактора
В продовження теми