Штучний інтелект допоможе відновити рецепт з минулого століття

Ізраїльський стартап MAMAY Technologies створив алгоритм на базі штучного інтелекту, який визначає “об’єктивну” солодкість їжі та напоїв.

Коли досвідченому підприємцю та засновнику стартапу Ювалю Кляйну було всього шість років, він спробував напій, який змінив хід його життя.

Цей напій – «Розетта», ізраїльський солодко-гіркий напій, виготовлений із цукру та мигдалю. Коли його подають охолодженим у спекотний день, як це було цього разу в Єрусалимі в 1967 році, це «найдивовижніший напій, який коли-небудь виготовлявся», згадував Кляйн.

Підприємець давно намагався відтворити напій із «правильним» балансом між гіркотою та солодкістю. І лише після довгої кар’єри (за своє життя Кляйн заснував або став співзасновником щонайменше шести компаній) він знайшов спосіб прийти до своєї мрії.

Вісім років тому підприємець почав вивчати різні види цукру та їхню солодкість, щоб розробити ідеальний рецепт Rosetta. Зараз, щоб полегшити цей процес, Кляйн залучив штучний інтелект.

ШІ може оцифрувати будь-який смак і визначити “об’єктивну” солодкість продукту

Розроблений алгоритм почав з оцифровки солодощів.  Для проведення фізико-хімічних випробувань продуктів харчування та напоїв використовується лабораторне обладнання. Тести аналізують молекули цих продуктів.

Розуміння впливу молекул на смак і запах дозволяє MAMAY об’єктивно визначити профіль солодкості. Програмне забезпечення, засноване на ШІ та обробці великих даних, може кількісно показати вплив солодкості на основі більш ніж 70 прийнятних підсолоджувачів у їжі та напоях.

Стартап уже співпрацює з виробниками води, кави, молока та чаю, які можуть використовувати ШІ для визначення смаку власного продукту, а також продукту своїх конкурентів.

У найближчі місяці MAMAY запропонує послуги з солоності, гіркоти, кислинки та гостроти.

Нагадаємо, раніше штучний інтелект розробив інноваційну газовану воду.

Джерела: MAMAY, BeverageDaily

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Український виробник створює гранолу зі спіруліною та кольорове лате

У асортименті компанії – органічна гранола, безглютенове борошно (амарантове, борошно із зеленої гречки та м’якоті гарбуза), безглютенові протеїнові хлібці...

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна з додаванням натуральних спецій.Цього місяця на полицях магазинів з’явилась нова...

В українському монастирі XVII століття варять сир за стародавніми рецептами

Їжу за старовинними традиціями готують самі монахи. В рецептурі солодощів та молочних продуктів – тільки натуральні інгредієнти.Сир та масло...

Американці першими створили глазур для пончиків, яка продовжує термін придатності

Американський виробник хлібобулочних виробів Dawn Foods розробив нелипку глазур, яка дозволить продовжити термін придатності пончиків.Dawn Foods стверджують, що їх...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Українці варять пиво з ароматом свіжоспеченого хліба та витримують дикий саур у дубових бочках

Пиво випущено у лімітованій версії, розповідають у компанії. “Хліб”...

Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим...

Вибір редактора
В продовження теми