Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

У 2023 році споживачі шукають нових вражень від їжі, ніж будь-коли раніше. При цьому намагаючись вкластися в бюджет, який “з’їдає” інфляція. Про це свідчить новий звіт T. Hasegawa про тренди-2023 у сегменті їжі та напоїв.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних умовах має вулична їжа. Вона приносить різноманітність смаків за невеликий бюджет.

51% споживачів говорять, що інфляція скорочує їх витрати на їжу

При цьому 42% опитаних зазначають, що їм подобається їжа, яка позитивно впливає на фізичне та психічне здоров’я.

Як джерело протеїну 77% дорослих американців обирають м’ясо. Найчастіше це – м’ясо для барбекю. При цьому майже половина готова експериментувати з новими смаками, готуючи вечерю на свіжому повітрі.

Від рослинних замінників м’яса споживачі хочуть отримувати більше смаку. Лише третина опитаних обирають рослинне м’ясо, тому що вважають приємним його смаковий профіль. Решта скоріше б віддала перевагу справжньому тваринному м’ясу.

T. Hasegawa акцентує, що у меню все частіше проникають інгредієнти з водоростей.

Також зростає популярність грибів як адаптогенів або ноотропів. 

І хоча споживачі прагнуть до “чистої етикетки”, тобто якомога меншої кількості простих продуктів у складі готової їжі, вони відкриті до неочікуваних поєднань. 

Нагадаємо, фінський стартап пропонує годувати місію астронавтів на Марс їжею, створеною з повітря.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних змін завдяки агротехнологіям та інтелектуальним системам управління фермами. Штучний інтелект...

Мікроби ферментують із фруктових відходів жир, який замінить пальмову олію

Стартап використовує технологію точної ферментації, за якої мікроби живляться фруктовими відходами й продукують жир, який можна вживати у їжу.Прототип...

Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік. Площа нового...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер, співавторами книг “Man Eat Plant” і “Dog Eat Plant”. У...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи...

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок...

Вибір редактора
В продовження теми