Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

У 2023 році споживачі шукають нових вражень від їжі, ніж будь-коли раніше. При цьому намагаючись вкластися в бюджет, який “з’їдає” інфляція. Про це свідчить новий звіт T. Hasegawa про тренди-2023 у сегменті їжі та напоїв.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних умовах має вулична їжа. Вона приносить різноманітність смаків за невеликий бюджет.

51% споживачів говорять, що інфляція скорочує їх витрати на їжу

При цьому 42% опитаних зазначають, що їм подобається їжа, яка позитивно впливає на фізичне та психічне здоров’я.

Як джерело протеїну 77% дорослих американців обирають м’ясо. Найчастіше це – м’ясо для барбекю. При цьому майже половина готова експериментувати з новими смаками, готуючи вечерю на свіжому повітрі.

Від рослинних замінників м’яса споживачі хочуть отримувати більше смаку. Лише третина опитаних обирають рослинне м’ясо, тому що вважають приємним його смаковий профіль. Решта скоріше б віддала перевагу справжньому тваринному м’ясу.

T. Hasegawa акцентує, що у меню все частіше проникають інгредієнти з водоростей.

Також зростає популярність грибів як адаптогенів або ноотропів. 

І хоча споживачі прагнуть до “чистої етикетки”, тобто якомога меншої кількості простих продуктів у складі готової їжі, вони відкриті до неочікуваних поєднань. 

Нагадаємо, фінський стартап пропонує годувати місію астронавтів на Марс їжею, створеною з повітря.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Закарпатті варять сири та загортають у кропиву – як у давні часи

Засновниця сироварні Наталія Ковач свій перший сир – камамбер – зварила у звичайній каструлі. Але розуміла, що для цього...

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових продуктів рослинного походження, використовуючи власну платформу штучного інтелекту під назвою...

Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар в базі даних, показує склад і оцінює загальну користь або...

Французький аграрний гігант розробив інноваційне борошно з підвищеним вмістом клітковини

Згідно даних компанії, їхнє борошно містить резистентний крохмаль та  в десять разів більше клітковини, ніж існуюче на ринку.За результатами...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи,...

Вибір редактора
В продовження теми