Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

У 2023 році споживачі шукають нових вражень від їжі, ніж будь-коли раніше. При цьому намагаючись вкластися в бюджет, який “з’їдає” інфляція. Про це свідчить новий звіт T. Hasegawa про тренди-2023 у сегменті їжі та напоїв.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних умовах має вулична їжа. Вона приносить різноманітність смаків за невеликий бюджет.

51% споживачів говорять, що інфляція скорочує їх витрати на їжу

При цьому 42% опитаних зазначають, що їм подобається їжа, яка позитивно впливає на фізичне та психічне здоров’я.

Як джерело протеїну 77% дорослих американців обирають м’ясо. Найчастіше це – м’ясо для барбекю. При цьому майже половина готова експериментувати з новими смаками, готуючи вечерю на свіжому повітрі.

Від рослинних замінників м’яса споживачі хочуть отримувати більше смаку. Лише третина опитаних обирають рослинне м’ясо, тому що вважають приємним його смаковий профіль. Решта скоріше б віддала перевагу справжньому тваринному м’ясу.

T. Hasegawa акцентує, що у меню все частіше проникають інгредієнти з водоростей.

Також зростає популярність грибів як адаптогенів або ноотропів. 

І хоча споживачі прагнуть до “чистої етикетки”, тобто якомога меншої кількості простих продуктів у складі готової їжі, вони відкриті до неочікуваних поєднань. 

Нагадаємо, фінський стартап пропонує годувати місію астронавтів на Марс їжею, створеною з повітря.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив напої зі спіруліни, що сприяють бадьорості та виводять токсини

Низькокалорійний напій виготовлений з натуральних інгредієнтів і не містить кофеїну.Він насичений поживними речовинами та еквівалентний за їх вмістом здоровим...

Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск для продажу морозива, то зараз їх налічується понад дві тисячі.Ден...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

На роботів-офіціантів та кур’єрів — лідер роботехніки Keenon зібрав рекордні $200 млн

Раунд очолив фонд венчурного капіталу Softbank Vision Fund 2. Серед інших інвесторів — CICC ALPHA та Prosperity 7 Ventures.Keenon...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з...

Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів....

Грибна шаурма та бурякові бургери — рослинна їжа підкорює гігантів ринку фаст-фуду

McDonald’s нещодавно оголосив про плани масштабного розширення в США...

Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже...

Сімейна пивоварня з великою історією запустила пиво із макаронів

Цього місяця на полицях магазинів з'являться Pale Ale (4.7%...

Вибір редактора
В продовження теми