Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Відстежування походження харчових продуктів через ланцюжок постачання стає все більш критичним. Чим далі інгредієнт подорожує від ферми до тарілки, тим важче стає визначити, звідки він взявся. Цю проблему взялася вирішити Index Biosystems.

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне забезпечення, одноклітинні мікроорганізми та воду для відстеження точки походження майже будь-якого типу харчових продуктів.

Їстівний штрих-код BioTag виготовлений з пекарських дріжджів 

BioTag, який складається з незначної кількості пекарських дріжджів та води, розпилюється, наприклад, на пшеницю.

Суміш – неймовірно липка та залишаються прикріпленою до поверхні зерен, витримуючи процес помелу, і залишаючись помітними в борошні. 

Щоб зчитати такий штрих-код компанія використовує методи молекулярного виявлення, такі як полімеразна ланцюгова реакція та секвенування ДНК (оскільки «штрих-код» по суті є унікальною послідовністю ДНК пекарських дріжджів).

Тепер потрібна лише невелика проба борошна – метричний грам – щоб визначити конкретного виробника пшениці. 

Оскільки BioTag не передбачає жодної генетичної модифікації, компанія вже отримала дозвіл на використання міток у харчових продуктах від FDA США та Health Canada. 

Виробник уже протестував свої “штрих-коди” на різних продуктах, починаючи від промислових товарів і закінчуючи фармацевтичними препаратами.

Нагадаємо, раніше newfood.ua писав про маркування харчових продуктів і чому це важливо.

Джерела: Index Biosystems, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні, в цьому році HD-group відновила співпрацю з партнерами із Ізраїлю...

Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі компанія Dragontail Systems, що займається ресторанними технологіями та співпрацює з...

Стартап створив замінник м’яса із відходів виноробства та адаптогенних грибів

Рослинна котлета готується з італійської трюфельної олії та тріо грибів – лев’яча грива, портобелло (великі шампіньони, які досягають 15...

Розробник м’яса із глив збільшив виробництво на 600% через неймовірний попит

Виробничий майданчик у Північному Йоркширі уже розширили на 3000 квадратних футів, що дозволить Myco значно збільшити вертикальне вирощування глив....

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так...

У 900-літньому монастирі Ґрімберґен відкрили інноваційну пивоварню та ресторан

Ультрасучасна броварня абатства Ґрімберґен повертає мистецтво пивоваріння до його...

Найпопулярніший напій у світі змішають з алкоголем, винайденим 150 років тому

Новий продукт буде доступний по всьому світу, а перший...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів,...

Вибір редактора
В продовження теми