Лабораторне м’ясо в промислових масштабах згодом стане доступним для всіх — стартап

За допомогою вже існуючих комерціалізованих технологій та підходів культивоване м'ясо може досягти ціни у розмірі $65 доларів за кілограм.

Це може бути конкурентоспроможною ціною в порівнянні з цілими шматками м’яса, такими як філе-міньйон та тендерлоїни, але все ще в 6 разів дорожче за яловичину, йдеться в останньому дослідженні стартапу Ark Biotech, що займається виробництвом біореакторів.

Щоб культивоване м’ясо стало придатним для масового споживання, воно повинно стати дешевшим.

Ark пропонує чотири способи зниження собівартості: зниження вартості середовища росту клітин, покращення врожайності біомаси, оптимізація біопроцесу та зменшення капіталовкладень (амортизації), переважно за рахунок більших біореакторів.

Компанія вважає, що збільшення розміру біореакторів є головним важелем для зниження CapEx (капітальних витрат): більші біореактори також знижують прямі витрати на виробництво товарів через нижчу амортизацію та зменшену потребу в робочій силі.

Ще один важливий чинник зменшення прямих витрат – здешевлення середовища вирощування клітин хоча б до $1 за літр. У поєднанні з іншими покращеннями це може підтримати паритет цін для культивованого м’яса.

У цілому, дослідження Ark показує, що культивоване м’ясо може стати доступним для масового споживання, якщо будуть досягнуті значні покращення в технології та виробничих процесах, що знизять вартість продукту. 

Це може привести до зростання популярності культивованого м’яса та зменшення залежності від традиційного виробництва м’яса з тварин, вважають аналітики.

Нагадаємо, найбільший у світі виробник м’яса бразильська компанія JBS заявила про вхід у сегмент культивованих продуктів.

Джерела

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB Френк Вайльд.Рік тому його компанія запустила продажі унікальної розробки, на...

«Активовані» чіпси із пророщеного проса – британці створили корисну закуску із простих інгредієнтів

Activated Chips мають на меті «зробити перекус легким» і потурбуватися про здоров’я широкої верстви населення.Пророщене, зібране, перероблене на чіпси...

Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні вичавки. Як запевняє компанія, це може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу...

Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Український виробник створив веганський мармелад з чорної моркви та спіруліни

Один з найкращих смаків, які вдалося створити за останній...

Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав...

Заморожену в азоті каву продають разом з канабісом

Кава та канабіс є саме тією “ідеальною парою”, яка...

Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія...

Вибір редактора
В продовження теми