В Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей

Ізраїльський інноватор у галузі харчових технологій SimpliiGood представив аналог курячого шніцеля, який складається переважно з високобілкового інгредієнта мікроводоростей спіруліни.

Версія панірованої курки на рослинній основі не тільки набуває зовнішнього вигляду, смаку та структури справжньої курячої грудки, але також має «природно щільний харчовий профіль, який може випереджати профіль справжньої курки», стверджує SimpliiGood. 

Коли йдеться про рослинні продукти, саме смак і консистенція стає вирішальним для споживача

Барух Дах, засновник і технічний директор SimpliiGood, каже, що спіруліна вже понад 30 років продається як суперпродукт. 

«Сегмент традиційних добавок спіруліни та суперпродуктів деякий час перебував у стагнації через погану відповідність продукту ринку та відставання вартості, спричинене відсутністю стандартизації та неправильною обробкою», – говорить він.

Барух Дах, засновник і технічний директор SimpliiGood

Зараз його компанія адаптувала мікроводорості так, що вони готові позмагатися за місце на тарілці зі справжньою куркою.

Інноваційний продукт SimpliiGood на 80% складається з чистої, свіжої та мінімально обробленої спіруліни, збагаченої пребіотичними волокнами. 

Спіруліну називають «електростанцією корисних речовин рослинного походження» завдяки її багатому складу цільного білка, вітамінів і мінералів. Це особливо гарне джерело заліза, кальцію, вітамінів групи В, незамінних жирних кислот і антиоксидантів. 

До слова, SimpliiGood є першим стартапом, який вирощує та формулює 100% чисту, сиру, свіжу спіруліну, яка швидко заморожується, замість висушеної порошкоподібної форми, яка зараз домінує на ринку. 

Нагадаємо, український виробник створює гранолу зі спіруліною та кольорове лате.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зірка “Титаніка” став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса

Цим кроком Ді Капріо визначив дві з найбільш новаторських компаній, які працюють у клітинному просторі.Обидві компанії продемонстрували чудову здатність...

Український родинний стартап виготовляє древні солодощі з горіхами та м’ясом

PapaDoci позиціонує себе як родинний стартап. Засновником його є українець з в’єтнамським корінням Олексій Доана. Він має двох дочок....

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно підвищують якість продукції, повідомляє виробник.Унікальність підходу "Терлич" полягає у використанні...

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до прототипу всього за два тижні.Користувач обирає ряд опцій, щоб налаштувати...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив...

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння...

Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип...

Стартап створив замінник м’яса із відходів виноробства та адаптогенних грибів

Рослинна котлета готується з італійської трюфельної олії та тріо...

Вибір редактора
В продовження теми