Їжа з кактусів лікуватиме запалення та боротиметься з ожирінням — дослідження

Кактуси демонструють неабиякий потенціал у використанні для приготування пребіотичних, пробіотичних, постбіотичних і парапробіотичних продуктів.

Продукти на основі кактусів є перспективною функціональною їжею.

Зокрема, одне із досліджень демонструє багатофункціональність харчових продуктів, створених шляхом додавання Limosilactobacillus fermentum до соку опунції. В такому продукті багато антиоксидантів та корисних для здоров’я фітохімічних речовин.

Інше дослідження показує потенціал ферментованого соку кактусової груші для запобіганню ожирінню та пов’язаним з ним патологіям, а також пом’якшує резистентність до інсуліну.

Компоненти кактусів здатні контролювати рівень цукру в крові та боротися з запаленнями

Дослідження, проведене нещодавно у Бразилії, акцентує на тому, що кактуси можуть стати сировиною для сталого виробництва здорової їжі  та мати позитивний вплив на навколишнє середовище. Наприклад, вирощування культури у комерційних масштабах відіграє важливу роль у запобіганні деградації ґрунту.

Сильні антиоксидантні властивості має також олія насіння кактусів. Вона характеризується високим вмістом стеролів, включаючи β-ситостерин, який пов’язують зі зниженням холестерину.

До речі, деякі компанії уже навчилися використовувати кактуси у комерційному виробництві. Зокрема, чиказька компанія Nemi створила закуски, основним інгредієнтом яких є кактус, а французи виготовляють із листя кактуса опунції натуральну шкіру.

Джерела: ScienceDirect, Springer Nature Journal, PubMed , Foodnavigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Компанія, в яку вклався Білл Гейтс, спільно з китайським гігантом фаст-фуду виводить страви з рослинною яловичиною

Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.Дві нові страви Beyond Meat...

Морозиво із цвітної капусти виходить на полиці супермаркетів

Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії, що володіє відразу кількома роздрібними мережами, зокрема Countdown, SuperValu і...

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до створення продуктів та їх персоналізації. Завдяки обробці великих обсягів даних,...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Єдиний у світі продавець культивованого м’яса отримав $170 млн на розширення

Компанія спрямує інвестиції на збільшення потужностей виробництва та подальші...

Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати...

Штучний інтелект слідкує за свіжістю готових обідів та вивчає харчову поведінку споживачів

Компанія співпрацює з сертифікованими комерційними кухнями, щоб приготувати та...

Приклад меню рослинного харчування та його основні переваги

Якщо ви не готові повністю відмовитись від м'яса –...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й...

Вибір редактора
В продовження теми