Українці створили їжу для екстремальних умов. Її беруть на Еверест, в Антарктиду та на фронт

Виробник натуральних сублімованих та сушених страв для швидкого приготування компанія ЇDLO за результатами 2022 року отримала 22 млн грн доходу.

ЇDLO була заснована у 2016 році підприємцями Іваном Кисилицею, Михайлом Темпером та Сергієм Андрєєвим.

Продукти ЇDLO побували на Евересті та в Антарктиді, підкорювали Монблан, а зараз слугують тактичною їжею для воїнів ЗСУ. Нещодавно компанія передала на фронт сотню упаковок, додавши до неї стільки ж пакетів кави, а також вітаміни.

Як основну технологію ЇDLO застосовує сублімацію. Процес сублімації продуктів доволі затратний і тривалий, але він має безліч переваг порівняно зі звичайним сушінням.

Перш за все, сушка відбувається при температурі 100-120°С, через це з продукту випаровується вся вода і багато корисних її властивостей. При сублімації зберігається будова клітин в тканинах продукту, білки не піддаються денатурації (це важливо при сушінні м’яса або риби).

Сублімовані продукти також можуть зберігатися протягом кількох років і після додавання до них води повністю відновлюються, зберігаючи всі свої якості. У таких продуктах не може розвиватися зростання будь-яких грибків або інших небажаних мікроорганізмів.

Сублімовані страви ЇDLO на 100% складаються з натуральних компонентів

У їх складі – лише сушені інгредієнти і глутамат натрію для смаку. 

У ЇDLO також звертають увагу, що сублімовані страви не потребують додавання ароматизаторів, барвників і консервантів, тому що повністю зберігають всі свої смакові властивості.

Зараз у асортименті компанії – сухі сніданки, супи, другі стравибатончики, снеки та напої. Наприклад, можна поласувати квасолею чалі з овочами, грузинським харчо з яловичиною, фузіллі з курячим філе чи гаспачо.

Нагадаємо, раніше підприємство «Фрут банк» зі Львівської області перепрофілювалося з виробництва джемів на виробництво борщів і супів швидкого приготування.

Джерела: ЇDLO, Forbes

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторному м’ясу пророкують «золоту лихоманку», а в стартапи інвестують мільйони

Раунд проводили Change Ventures та Crosslight Partners. Крім того, стартап підтримав американський прискорювач Techstars.Платформа від Gelatex дозволяє створювати нановолокнисті...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

Аграрний гігант, зірки Болівуду та найбільший у світі виробник котлет взялися перевинайти м’ясо

Такі результати дослідження, оприлюдненого компанією ADM у свіжому звіті щодо тенденцій, які формуватимуть ринок альтернативного білку у 2022 році. Загалом...

Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба», начинена цукром, жиром та борошном вищого ґатунку, перший продукт компанії...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і...

Всесвітньо відомий бренд запускає перше в історії пиво Сонця – з вітаміном D

Sunbrew дебютує в Канаді цього місяця, пізніше цього року...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і...

Вибір редактора
В продовження теми