Фіни нагодують місію на Марс їжею, створеною з повітря

Фінська харчова компанія Solar Foods, яка недавно отримала 10 млн євро для виробництва білка з повітря, планує годувати астронавтів інноваційною їжею.

Solar Foods виробляє мікробний білок, використовуючи лише водень, СО2 та електроенергію

Просто надати астронавтам харчування, яке збереже їх живими, – недостатньо. Підтримка морального духу під час тривалої космічної подорожі є особливо важливою. Хороша їжа допомагає астронавтам залишатися щасливими та здоровими, вважають засновники компанії Solar Foods.

“Одне з тих відкриттів, які ми зробили, – якщо астронавти не люблять їжу, вони її не їдять, – сказав Ральф Фріче, менеджер NASA з виробництва космічних культур. – А якщо вони не їдять, то втрачають вагу. Тому різноманітність смаків, текстур – все це дуже важливо”.

Вирішення проблеми з харчуванням має велике значення, оскільки NASA планує відправити астронавтів на Марс наприкінці 2030-х або на початку 2040-х років. Подорож може зайняти два-три роки.

Одним з можливих рішень є продукт, створений компанією Solar Foods. Стартап виготовляє білок прямо з повітря, використовуючи електроенергію, вуглекислий газ та водень. Всі ці компоненти легко доступні на космічних кораблях.

Ці речовини разом з деякими мінералами поміщаються в біореактор, де мікроорганізми ростуть і розмножуються, виробляючи білкову форму, яку можна перетворити на порошок і використовувати як інгредієнт у різних стравах.

Процес схожий на бродіння дріжджів (згадайте закваски), але замість дріжджів використовуються одноклітинні організми, які зустрічаються в природі на Землі. І замість цукру вони живляться крихітними бульбашками газу.

Отриманий протеїн можна перетворити на в’ялений продукт, який нагадує м’ясо, додавши смакові приправи та, можливо, олію. Така їжа буде смачною та поживною.

Нагадаємо, раніше Solar Foods створила морозиво з повітря.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Електростейк. Навіщо японські вчені тримають лабораторне м’ясо під струмом?

Вчені запевняють: тканинна інженерія вирішить екологічні проблеми, які спричиняє традиційне тваринництво, зекономить воду та збереже землю.Досі більшість біосинтетичних м’ясних...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно 1 млн грн).Фінансування гантової програми буде забезпечене за рахунок Європейського...

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in separate production stages and promotion of its residents' products.A production...

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким чином, що рослинне м'ясо за смаком та текстурою максимально схоже...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей...

Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив...

Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив перший пілотний завод

Новий об’єкт має площу 2000 кв. м, призначену для...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес,...

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато....

Вибір редактора
В продовження теми