Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

Дослідники з канадського Університету МакМастера створили пакувальний лоток, який може сигналізувати про наявність сальмонели або інших небезпечних патогенів у сирих чи варених продуктах, наприклад, у курці.

spot_img

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у режимі реального часу визначити, чи вміст герметичної харчової упаковки безпечний, не відкриваючи її.

Це допоможе уникнути необхідності проводити дорогі та тривалі лабораторні дослідження

Лоток прототипу вистелений «безпечним для харчових продуктів реагентом», який дозволяє вбудованому датчику виявляти та сигналізувати про наявність сальмонели

Технологію можна легко адаптувати для тестування на інші поширені харчові забруднювачі, включаючи E. coli та Listeria, запевняють дослідники.

«Ми сподіваємося, що ця технологія врятує життя, гроші та харчові відходи», – говорить Аканша Прасад, один із дослідників.

За його словами, миттєвий доступ до інформації про безпеку продукту зменшить поширення потенційно серйозних інфекцій, а також значно скорочує харчові відходи. 

Зокрема, можна буде легко визначити, які партії їжі потрібно відкликати чи знищити. Наприклад, часто такі відкликання закінчуються марною втратою незіпсованих продуктів.

Нагадаємо, раніше піонер в області роботехніки ABB Robotics підписав угоду про співпрацю з американським розробником інноваційної упаковки Zume. Разом вони налагодять виробництво упаковки з бамбуку та соломи, який дозволить знизити залежність виробників їжі від пластику.

Джерела: Advanced Materials, New Food Magazine

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що закінчилися 12 червня 2022 року, на мигдальне молоко доводиться більш...

У ковбасі майбутнього м’ясо замінять на цвіркунів. Продати допоможе маркетинг

Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент, засновник та власник компанії All Things Bugs.All Things Bugs виробляє...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Із рослинних решток створили дієтичний цукор

Компанія була заснована в 2017 році Томом Сіммонсом, який має ступінь доктора в галузі рослинництва.Сіммонс розповідає, що для розщеплення...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який...

На вулицях Шанхая з’явилися автономні фудтраки від KFC

Нещодавно в твіттері було розміщено кілька фотографій автономних ресторанів...

Вибір редактора
В продовження теми