На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Нідерланди стали першою європейською країною в історії, яка дозволила дегустувати культивоване м’ясо та морепродукти. Це відбулося ще до того, як ЄС схвалив нову їжу.

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром зможуть бути доступними всім бажаючим.

Постанова стосується будь-яких споживчих дегустацій.

Нідерланди є Батьківщиною культивованого м’яса. Першу гамбургерну котлету з культивованої яловичини створив Марк Пост з Маастрихтського університету ще в 2013 році. Пізніше Пост заснував компанію з виробництва культивованого м’яса Mosa Meat

Але, незважаючи на значні досягнення країни в цій категорії, Нідерланди не дозволяють продаж або споживання культивованого м’яса до схвалення ЄС нових харчових продуктів.

Наразі спільно із виробниками культивованого м’яса Meatable і Mosa Meat і представником сектору HollandBIO уряд Нідерландів створив «кодекс практики», який уможливить дегустацію в контрольованому середовищі.

Очікується, що перша офіційна дегустація відбудеться уже цього року. 

«Звичайно, кожен виробник продуктів харчування хоче, щоб його м’ясо можна було спробувати першим. І лише тоді його можна вивести на ринок, будучи впевненим, що воно приємне на смак», — сказав голландський депутат Т’єрд де Гроот.

Нагадаємо, продавати та споживати лабораторно вирощене м’ясо на разі дозволено в Сінгапурі та США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник веганського меду удосконалив технологію та готується до запуску в Європі

Рік тому компанія провела два стартові раунди залучення інвестицій – на $5,7 млн та $2,2 млн. А також отримала...

В розробку рослинної риби для масмаркету інвестують $1,5 млн

Загалом на реалізацію проєкту було виділено 1,9 млн канадських доларів (приблизно $1,558 млн). Половину цих коштів складають інвестиції від...

Розробник м’яса із глив збільшив виробництво на 600% через неймовірний попит

Виробничий майданчик у Північному Йоркширі уже розширили на 3000 квадратних футів, що дозволить Myco значно збільшити вертикальне вирощування глив....

Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю в мільйони кілограмів на рік.Будівля площею близько 60 тис. кв....

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Фінни перетворять соняшникову макуху на м’ясо для флекситаристів

Макуха — це відходи, що лишаються після віджиму олії...

Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі,...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється,...

Стартап отримав $3 млн інвестицій на фуд-пікапи — шафки для самовивозу їжі

Фінансування очолила Branded Strategic Hospitality. В інвестиційному раунді взяли...

Вибір редактора
В продовження теми