На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Нідерланди стали першою європейською країною в історії, яка дозволила дегустувати культивоване м’ясо та морепродукти. Це відбулося ще до того, як ЄС схвалив нову їжу.

spot_img

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром зможуть бути доступними всім бажаючим.

Постанова стосується будь-яких споживчих дегустацій.

Нідерланди є Батьківщиною культивованого м’яса. Першу гамбургерну котлету з культивованої яловичини створив Марк Пост з Маастрихтського університету ще в 2013 році. Пізніше Пост заснував компанію з виробництва культивованого м’яса Mosa Meat

Але, незважаючи на значні досягнення країни в цій категорії, Нідерланди не дозволяють продаж або споживання культивованого м’яса до схвалення ЄС нових харчових продуктів.

Наразі спільно із виробниками культивованого м’яса Meatable і Mosa Meat і представником сектору HollandBIO уряд Нідерландів створив «кодекс практики», який уможливить дегустацію в контрольованому середовищі.

Очікується, що перша офіційна дегустація відбудеться уже цього року. 

«Звичайно, кожен виробник продуктів харчування хоче, щоб його м’ясо можна було спробувати першим. І лише тоді його можна вивести на ринок, будучи впевненим, що воно приємне на смак», — сказав голландський депутат Т’єрд де Гроот.

Нагадаємо, продавати та споживати лабораторно вирощене м’ясо на разі дозволено в Сінгапурі та США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

$2,5 млрд в національну економіку: Ізраїль стає центром світового foodtech

Згідно зі звітом Ізраїльського управлінням інновацій (IIA), Всесвітнього економічного форуму та мережі Четвертої промислової революції (C4IR), виробництво альтернативних білків...

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла коробка, виготовлена з твердого картону Smurfit Kappa Twin Kraft Solid.Його...

Володарі премії Оскар дадуть мільйон євро амбасадору рослинного харчування

Премія Earthshot була заснована у 2020 році Королівським фондом принца Вільяма та Кейт Міддлтон.Вона присуджує по одному мільйону фунтів...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з...

Вибір редактора
В продовження теми