На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Нідерланди стали першою європейською країною в історії, яка дозволила дегустувати культивоване м’ясо та морепродукти. Це відбулося ще до того, як ЄС схвалив нову їжу.

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром зможуть бути доступними всім бажаючим.

Постанова стосується будь-яких споживчих дегустацій.

Нідерланди є Батьківщиною культивованого м’яса. Першу гамбургерну котлету з культивованої яловичини створив Марк Пост з Маастрихтського університету ще в 2013 році. Пізніше Пост заснував компанію з виробництва культивованого м’яса Mosa Meat

Але, незважаючи на значні досягнення країни в цій категорії, Нідерланди не дозволяють продаж або споживання культивованого м’яса до схвалення ЄС нових харчових продуктів.

Наразі спільно із виробниками культивованого м’яса Meatable і Mosa Meat і представником сектору HollandBIO уряд Нідерландів створив «кодекс практики», який уможливить дегустацію в контрольованому середовищі.

Очікується, що перша офіційна дегустація відбудеться уже цього року. 

«Звичайно, кожен виробник продуктів харчування хоче, щоб його м’ясо можна було спробувати першим. І лише тоді його можна вивести на ринок, будучи впевненим, що воно приємне на смак», — сказав голландський депутат Т’єрд де Гроот.

Нагадаємо, продавати та споживати лабораторно вирощене м’ясо на разі дозволено в Сінгапурі та США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинне молоко за 3 хвилини: домашній пристрій претендує стати новою “мікрохвильовкою”

Пристрій виявився популярнішим, ніж того очікували засновники стартапу Міхаель та Надіна. Вони говорять, що з моменту запуску Milky Plant...

IKEA створила свічку з ароматом тефтель. Її не можна купити — тільки виграти

«Ми продаємо більше фрикадельок, ніж будь-якого іншого продукту в асортименті IKEA», — якось сказав Майкл ла Кур, керуючий директор...

Курячі крильця з рослинними кістками та шкірою отримали $4 млн й виходять у ресторани

Посеред інших компаній у раунді взяла участь Nestle.Sundial Foods розробляє альтернативу курячим крильцям, які містять шкіру, м'ясо та кістки...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена, який працював на нідерландському телеканалі RTL 4 та в австралійській...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю

Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну....

Стартап придумав, як добувати найдорожчий інгредієнт для лабораторного мяса без забою корів

Продукт доступний у сегменті B2B для продажу компаніям, які...

На Розточчі варять сири з темним пивом та копченю цибулею

Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні...

Добрі гени: ТОП-5 тенденцій, які формуватимуть інновації у світі їжі

Якщо торік головною тенденціїєю  у сфері харчових продуктів була...

Вибір редактора
В продовження теми