На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Нідерланди стали першою європейською країною в історії, яка дозволила дегустувати культивоване м’ясо та морепродукти. Це відбулося ще до того, як ЄС схвалив нову їжу.

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром зможуть бути доступними всім бажаючим.

Постанова стосується будь-яких споживчих дегустацій.

Нідерланди є Батьківщиною культивованого м’яса. Першу гамбургерну котлету з культивованої яловичини створив Марк Пост з Маастрихтського університету ще в 2013 році. Пізніше Пост заснував компанію з виробництва культивованого м’яса Mosa Meat

Але, незважаючи на значні досягнення країни в цій категорії, Нідерланди не дозволяють продаж або споживання культивованого м’яса до схвалення ЄС нових харчових продуктів.

Наразі спільно із виробниками культивованого м’яса Meatable і Mosa Meat і представником сектору HollandBIO уряд Нідерландів створив «кодекс практики», який уможливить дегустацію в контрольованому середовищі.

Очікується, що перша офіційна дегустація відбудеться уже цього року. 

«Звичайно, кожен виробник продуктів харчування хоче, щоб його м’ясо можна було спробувати першим. І лише тоді його можна вивести на ринок, будучи впевненим, що воно приємне на смак», — сказав голландський депутат Т’єрд де Гроот.

Нагадаємо, продавати та споживати лабораторно вирощене м’ясо на разі дозволено в Сінгапурі та США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи гумки та енергетичного батончика. Підсолоджувач має м’який карамельний смак і низький...

Рейтинг зернових: найкращі варіанти для поліпшення травлення

Щодня ми вживаємо різноманітні продукти, кожен з яких має свій вплив на наш організм. Окрім білків, жирів та вуглеводів...

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є...

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є біофункціональними білковими сумішами, подібними до грудного молока.«В обох продуктах поєднання...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Корейський стартап створив інгредієнт, який надає рослинам смак м’яса

ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із...

Американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння

Її отримують з насіння Camellia oleifera — квітучої рослини,...

Засновник виробництва м’ясних чипсів: чверть обороту іде на рекламу

Обсяг українського ринку снеків у 2023 році оцінюється у...

Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для...

Каліфорнійці створили перший у світі безлакогольний джин, текілу та бурбон з канабісу

Бренд покликаний створити інноваційні коктейльні напої, використовуючи низькі дози...

Вибір редактора
В продовження теми