Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Уряд разом з Ощадбанком запустив програму надання грантів для підтримки ветеранського бізнесу.

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а також їх подружжям отримати фінансову підтримку для розвитку свого бізнесу або масштабування існуючого, в тому числі бізнесу з виробництва харчових продуктів. 

Гранти можна використовувати на оплату оренди, закупівлю сировини, обладнання, матеріалів, ліцензійного програмного забезпечення та реклами. Програма надає три види грантів залежно від потреб бізнесу:

  • Гранти до 250 тис. грн – виключно для ветеранів.
  • Гранти до 500 тис. грн – як для ветеранів, так і для подружжя учасників бойових дій.
  • Гранти до 1 млн грн можуть отримати лише ветерани, які працюють як фізичні особи-підприємці протягом не менше ніж 3 років.

У разі отримання гранту у розмірі 500 тис. або 1 млн грн необхідно забезпечити співфінансування, де держава покриває 70% вартості проєкту, а отримувач – решту 30%. 

Однією з обов’язкових умов надання гранту є створення від 1 до 4 робочих місць залежно від типу підтримки. Уряд очікує, що переважна більшість працівників таких підприємств будуть побратими ветеранів.

Рішення про надання гранту буде прийматися Державним центром зайнятості після отримання інформації від Ощадбанку та перевірки репутації та достовірності даних у заяві. Також регіональний центр зайнятості проведе співбесіду з отримувачем, результат якої також буде враховано при прийнятті рішення.

Отримувачі грантів матимуть можливість пройти безкоштовне навчання з підприємництва та отримати консультації в регіональних центрах зайнятості.

Для участі у програмі єРобота необхідно заповнити заяву та завантажити бізнес-план на порталі Дія.

Нагадаємо, на впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати до 4 млн грн.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українських виробників навчать торгувати на Amazon та eBay

Навчання електронній комерції дозволить українським підприємцям налагодити зв’язки з ринками ЄС, зареєструватися та продавати свою продукцію на міжнародних торгових...

80% жителів мегаполісів замовляють їжу через доставку. В лідерах — Glovo

Як свідчать дані свіжого дослідження «Делойт», у трійці лідерів — Glovo (18%), власні служби доставки ресторанів (12%) та Raketa...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та наголошує, що фактична цифра, ймовірно, значно вища та наближається до...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124...

Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні...

Майже 90% шеф-поварів готові подавати відвідувачам вирощене в лабораторії м’ясо

SuperMeat – виробник культивованої курятини, який поставив на своєму...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

Що таке альтернативний білок? Історія його дослідження, стартапи і технології

Замінники м'яса із гороху; макаронні вироби, які містять білок...

Вибір редактора
В продовження теми