Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Уряд разом з Ощадбанком запустив програму надання грантів для підтримки ветеранського бізнесу.

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а також їх подружжям отримати фінансову підтримку для розвитку свого бізнесу або масштабування існуючого, в тому числі бізнесу з виробництва харчових продуктів. 

Гранти можна використовувати на оплату оренди, закупівлю сировини, обладнання, матеріалів, ліцензійного програмного забезпечення та реклами. Програма надає три види грантів залежно від потреб бізнесу:

  • Гранти до 250 тис. грн – виключно для ветеранів.
  • Гранти до 500 тис. грн – як для ветеранів, так і для подружжя учасників бойових дій.
  • Гранти до 1 млн грн можуть отримати лише ветерани, які працюють як фізичні особи-підприємці протягом не менше ніж 3 років.

У разі отримання гранту у розмірі 500 тис. або 1 млн грн необхідно забезпечити співфінансування, де держава покриває 70% вартості проєкту, а отримувач – решту 30%. 

Однією з обов’язкових умов надання гранту є створення від 1 до 4 робочих місць залежно від типу підтримки. Уряд очікує, що переважна більшість працівників таких підприємств будуть побратими ветеранів.

Рішення про надання гранту буде прийматися Державним центром зайнятості після отримання інформації від Ощадбанку та перевірки репутації та достовірності даних у заяві. Також регіональний центр зайнятості проведе співбесіду з отримувачем, результат якої також буде враховано при прийнятті рішення.

Отримувачі грантів матимуть можливість пройти безкоштовне навчання з підприємництва та отримати консультації в регіональних центрах зайнятості.

Для участі у програмі єРобота необхідно заповнити заяву та завантажити бізнес-план на порталі Дія.

Нагадаємо, на впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати до 4 млн грн.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українські суперфуди: які місцеві продукти стають світовим трендом?

Здорове харчування перестало бути лише трендом зі сторінок модних журналів – воно стало основою для підтримки міцного здоров'я. Одним...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Німці відкрили центр надсучасних технологій для створення веганських сосисок

Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників харчових продуктів, зазначають у компанії.Ще весною 2021 року KaTech був...

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент фірмової кави, яку можна заварити вдома.Установка JURA Z10 готує не...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Стартап залучив 10 млн євро для виробництва “паперового” молока

Veganz використає капітал для оптимізації та автоматизації своїх виробничих...

Університет штату Вашингтон вперше в історії отримав схвалення FDA на виробництво генномодифікованої свинини

Вчені Університету штату Вашингтон використовували передові методи генного редагування,...

Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом...

Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих...

Вибір редактора
В продовження теми