На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Минулої ночі шеф-кухар Хосе Андрес вперше подав у США культивовану курку від Good Meat, яка разом з Upside Foods отримала дозвіл на продаж м’яса вирощеного із клітин.

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь “хрещеного батька культивованого м’яса” Віллема ван Ілена (Willem van Eelen). Власник ресторану Хосе Андерс вшанував столітню дату народження ван Ілена спеціально створеною стравою “Антікучос де Польо”.

Ван Ілен, голландський дослідник і військовополонений, присвятив своє життя створенню сталої альтернативи традиційному виробництву м’яса. Він уявляв світ, де м’ясо можна вирощувати з клітин, а не з тварин. Серед тих, хто скуштував страву Андреса, були дочка ван Елена Айра і його онук Кік, які продовжують підтримувати рух культивованого м’яса.

Ван Ілен, голландський дослідник і військовополонений

Страва з культивованої курки, приготована на вугіллі, з антикучо-соусом, місцевою картоплею та ахі амарільо чімічуррі, з’явилася всього за два тижні після отримання дочірньою компанією Good Meat, що входить до складу компанії з харчових технологій Eat Just, Inc., дозволу на продаж своєї курки в США. 

Громадськість матиме можливість спробувати цю революційну страву вже цього літа, але лише за обмеженою кількістю обслуговування щотижня за попереднім бронюванням.

Бронювання розпочинається 25 липня, перша доступна дата – 31 липня

Нагадаємо, окрім ресторану Хосе Андрес є також засновником на CEO World Central Kitchen, яка надає продовольчу допомогу українцям, постраждалим від воєнного вторгнення. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло Нагорняк, селекціонер, директор та власник компанії «Мнагор», що спеціалізується на...

Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку мінеральних солей — магнію, хлориду, кальцію і калію — як...

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію, вітамінів В2, В12 та D, що й коров’яче молоко, з...

Вчені виявили гриби, які знищують токсини у сидрі та варенні

Патулін (C7H6O4) — це шкідливий мікотоксин. Його продукують гриби, які зустрічаються в пошкоджених фруктах (яблука, груші, виноград тощо).Це відкриття...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі...

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те,...

Вулканічне м’ясо, лабораторна курятина та штучні яйця — 10 foodtech-проєктів, у які інвестували мільярди у 2021 році

Щонайменше 13 раундів залучення інвестицій принесли гравцям фудсегменту від...

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі,...

Вибір редактора
В продовження теми