Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь “хрещеного батька культивованого м’яса” Віллема ван Ілена (Willem van Eelen). Власник ресторану Хосе Андерс вшанував столітню дату народження ван Ілена спеціально створеною стравою “Антікучос де Польо”.
Ван Ілен, голландський дослідник і військовополонений, присвятив своє життя створенню сталої альтернативи традиційному виробництву м’яса. Він уявляв світ, де м’ясо можна вирощувати з клітин, а не з тварин. Серед тих, хто скуштував страву Андреса, були дочка ван Елена Айра і його онук Кік, які продовжують підтримувати рух культивованого м’яса.
Страва з культивованої курки, приготована на вугіллі, з антикучо-соусом, місцевою картоплею та ахі амарільо чімічуррі, з’явилася всього за два тижні після отримання дочірньою компанією Good Meat, що входить до складу компанії з харчових технологій Eat Just, Inc., дозволу на продаж своєї курки в США.
Громадськість матиме можливість спробувати цю революційну страву вже цього літа, але лише за обмеженою кількістю обслуговування щотижня за попереднім бронюванням.
Бронювання розпочинається 25 липня, перша доступна дата – 31 липня
Нагадаємо, окрім ресторану Хосе Андрес є також засновником на CEO World Central Kitchen, яка надає продовольчу допомогу українцям, постраждалим від воєнного вторгнення.