На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Минулої ночі шеф-кухар Хосе Андрес вперше подав у США культивовану курку від Good Meat, яка разом з Upside Foods отримала дозвіл на продаж м’яса вирощеного із клітин.

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь “хрещеного батька культивованого м’яса” Віллема ван Ілена (Willem van Eelen). Власник ресторану Хосе Андерс вшанував столітню дату народження ван Ілена спеціально створеною стравою “Антікучос де Польо”.

Ван Ілен, голландський дослідник і військовополонений, присвятив своє життя створенню сталої альтернативи традиційному виробництву м’яса. Він уявляв світ, де м’ясо можна вирощувати з клітин, а не з тварин. Серед тих, хто скуштував страву Андреса, були дочка ван Елена Айра і його онук Кік, які продовжують підтримувати рух культивованого м’яса.

Ван Ілен, голландський дослідник і військовополонений

Страва з культивованої курки, приготована на вугіллі, з антикучо-соусом, місцевою картоплею та ахі амарільо чімічуррі, з’явилася всього за два тижні після отримання дочірньою компанією Good Meat, що входить до складу компанії з харчових технологій Eat Just, Inc., дозволу на продаж своєї курки в США. 

Громадськість матиме можливість спробувати цю революційну страву вже цього літа, але лише за обмеженою кількістю обслуговування щотижня за попереднім бронюванням.

Бронювання розпочинається 25 липня, перша доступна дата – 31 липня

Нагадаємо, окрім ресторану Хосе Андрес є також засновником на CEO World Central Kitchen, яка надає продовольчу допомогу українцям, постраждалим від воєнного вторгнення. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес, виготовлений з жирної печінки качок і гусей, яких примусово догодовують.Урядові...

На відходах деревини вчені виростили їжу австралійських аборигенів

До комерційного виробництва цього альтернативного джерела білку ще далеко, але механізм виробництва перевірено.«Пошук альтернативних варіантів морепродуктів є важливим. Дикі...

Чіпси зі смаком квашеної капусти та шоколад із манго — хіти китайського ринку фастфуду

Такими результатами аналізу ринку поділилася Dada Group, що керує китайською платформою доставки та роздрібної торгівлі JDDJ.Аналіз базується на наборі...

Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао. Ціни б’ють рекорди.

Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао, що може стати важливим рішенням у боротьбі з кліматичними викликами...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Задля довіри споживачів: нова фабрика 3D-друку м’яса демонструватиме процес наживо

Відвідувачі матимуть змогу побачити кожен етап створення продукту: від...

Стартап змусив картоплю виробляти яйця. Підійдуть для випічки та морозива

PoLoPo прагне отримати регуляторне схвалення для технології, яка перетворює...

В Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями

Хоча пастеризація поширена у виробництві молочних продуктів, це є...

«Асканія Бевериджиз» інвестувала 1,6 млн євро у прифронтове виробництво квасу

На третій рік війни група «Асканія» розширює своє виробництво...

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США,...

Вибір редактора
В продовження теми