Компанія, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир

Український бренд сирів Lel’ (компанія Ardis Group) випустив новинку – копчену моцарелу, кожні 3 гривні з якої компанія передає ЗСУ.

Компанія не зупинила діяльність з початку повномасштабного вторгнення, і навіть узяла участь у World Cheese Awards, де восени минулого року було представлено п’ять десятків сирів з України. 

Ardis Group була створена у 1998 році. Вона однією з перших почала імпортувати різні види сирів та знайомити українців з новими смаками. У 2005 році Ardis вперше привезла до України італійські свіжі сири – маскарпоне, бурату, рикоту та моцарелу. 

“На той час сирні звички українців були не сформовані. Але зацікавленість набирала обертів”, – діляться в компанії.

Перша спроба запуску власного бренду свіжих сирів відбулася у 2010 році на орендованих потужностях. Тоді Ardis Group стартувала із двох продуктів – моцарела у батоні та сирний продукт для піци, і зосередилася переважно на піцеріях. У 2014 році компанія придбала власний завод, і почала створення існуючого зараз бренду Lel’.

Нові потужності запрацювали у 2019 році, а з 2021-го Lel’ почала працювати над виходом у супермаркети. 

Зараз продуктова лінійка Ardis Group включає не тільки моцарелу, а й вишукані сири страчелла та бурата. 

Нагадаємо, колишній футболіст створює на Прикарпатті сир із віскі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на останньому етапі, тобто безпосередньо до споживача.Так, у новому звіті Allied...

Французи створили порошковий йогурт та кефір. З них можна робити солодощі і пекти піцу

Компанія Epi Ingredients презентувала нову концепцію добавок для кондитерських виробів — So Candy.Виробник йогуртових порошків пропонує їх використовувати у...

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. Тенденція змушує виробників...

У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер. А починав він просто у себе на кухні.  Разом з...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Може вас зацікавити

Вибір редактора
В продовження теми