Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Ізраїльський харчовий технологічний стартап CarobWay винайшов чистий замінник цукру із плодів ріжкового дерева.

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи гумки та енергетичного батончика. 

Підсолоджувач має м’який карамельний смак і низький глікемічний індекс (GI) завдяки наявності D-пінітолу. Однак компанія зазначає, що «не завжди можна замінити 100% цукру через характерний смак ріжкового дерева». 

Уді Алрой, генеральний директор і співзасновник CarobWay

«Замінник підходить не для кожного типу продукту, але його чудово застосовувати в чаї з льодом, енергетичних батончиках та шоколадних цукерках з начинкою», – ділиться Уді Алрой, генеральний директор і співзасновник CarobWay.

Підсолоджувач отримують із цілих плодів ріжкового дерева, поживної та стародавньої культури, яка росте в посушливих регіонах. Інші назви рослини, яка належить до родини бобових, – цареградський стручок або солодкий ріжок.

У найближчі кілька років CarobWay планує висадити 500 тис. таких дерев

CarobWay використовує запатентований процес для екстракції “цукру” з очищених від кісточок стручків. Кінцевий продукт виглядає як сироп, який можна додавати в їжу та напої. 

Підсолоджувач з ріжкового дерева особливо унікальний тим, що містить D-пінітол, рослинну сполуку, яка має легку солодкість і  в організмі. D-пінітол може допомогти знизити рівень цукру в крові, запобігти хворобі Альцгеймера, боротися з раком, зменшити запалення та підвищити імунітет і здоров’я печінки, серед інших ефектів, стверджує компанія.

Нагадаємо, каліфорнійська компанія високоінтенсивних підсолоджувачів Sweegen розширила свій асортимент надзвичайно солодким на смак білком — Brazzein. Він у 2000 разів солодший за цукор.

Джерела: CarobWay, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Азії – гострий дефіцит яєць. Їх замінять розробки з люпину, картоплі та квасолі мунг

Проблеми поставки курячих яєць вперше почали виникати на початку 2022 року. Їх посилили спалахи пташиного грипу та поширення захворювання...

Чотири роки роботи для українців: як розвивається мережа магазинів «М’ясомаркет»

Магазини «М’ясомаркет» зʼявилися на ринку України у 2020 році. Їх спільно з партнерами-франчайзі запустила МХП, міжнародна компанія у сфері...

На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство ООН з питань міграції. Фінансування забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва...

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового,...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Мона поїсти: Співзасновник monobank запускає віртуальні ресторани з доставкою

«Кілька років тому ми запустили monobank. Один з наших...

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне...

New Food Summit 2023 вперше обʼєднає корпорації, продуктові мережі, інвесторів та Food tech-стартапи

За тиждень на ключовій події для розвитку українського Agri-Food-сектору...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес,...

Напій для мислення — стартап збирає $1 млн на революційний продукт

Кампанія розміщена на платформі краудфандингу StartEngine.NERD Focus має дійсно...

Вибір редактора
В продовження теми