Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Ізраїльський харчовий технологічний стартап CarobWay винайшов чистий замінник цукру із плодів ріжкового дерева.

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи гумки та енергетичного батончика. 

Підсолоджувач має м’який карамельний смак і низький глікемічний індекс (GI) завдяки наявності D-пінітолу. Однак компанія зазначає, що «не завжди можна замінити 100% цукру через характерний смак ріжкового дерева». 

Уді Алрой, генеральний директор і співзасновник CarobWay

«Замінник підходить не для кожного типу продукту, але його чудово застосовувати в чаї з льодом, енергетичних батончиках та шоколадних цукерках з начинкою», – ділиться Уді Алрой, генеральний директор і співзасновник CarobWay.

Підсолоджувач отримують із цілих плодів ріжкового дерева, поживної та стародавньої культури, яка росте в посушливих регіонах. Інші назви рослини, яка належить до родини бобових, – цареградський стручок або солодкий ріжок.

У найближчі кілька років CarobWay планує висадити 500 тис. таких дерев

CarobWay використовує запатентований процес для екстракції “цукру” з очищених від кісточок стручків. Кінцевий продукт виглядає як сироп, який можна додавати в їжу та напої. 

Підсолоджувач з ріжкового дерева особливо унікальний тим, що містить D-пінітол, рослинну сполуку, яка має легку солодкість і  в організмі. D-пінітол може допомогти знизити рівень цукру в крові, запобігти хворобі Альцгеймера, боротися з раком, зменшити запалення та підвищити імунітет і здоров’я печінки, серед інших ефектів, стверджує компанія.

Нагадаємо, каліфорнійська компанія високоінтенсивних підсолоджувачів Sweegen розширила свій асортимент надзвичайно солодким на смак білком — Brazzein. Він у 2000 разів солодший за цукор.

Джерела: CarobWay, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рейтинг суперфруктів: ТОП-7 фруктів з високим вмістом антиоксидантів

У процесі життєдіяльності в людському організмі регулярно виробляються «неповноцінні молекули», відомі як вільні радикали. Їх кількість збільшується під впливом...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й випереджати час,  вирізнятися на полиці — саме таким принципом керується...

Гіоргі Іукурідзе, SHABO: «Продажі у нашому онлайн-магазині у 2020 році виросли в 100 разів»

Ще 17 років тому його родина поставила собі за мету зробити так, аби про Україну говорили, як про винну...

VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій галузі. Резиденти парку отримають менторську допомогу керівної команди парку від...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт...

Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського...

Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав...

Вибір редактора
В продовження теми