Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій веганської фуа-гри та ікри для 28 весільних залів і елітних готельних ресторанів.
Рослинні фуа-гра та ікра стають популярними через зникнення осетрових, та проблеми з вирощуванням жирних качок та гусей
Наприклад, такі країни як Італія, Польща та Туреччина, вже заборонили виробництво фуа-гра. У штаті Нью-Йорк у Сполучених Штатах також міська рада прийняла постанову про заборону продажу фуа-гра, і ця тенденція, схоже, прискорюється.

Осетрові риби, з яких збирають ікру, також знаходяться під загрозою зникнення. Деякі види вже вимерли.
На фоні цих тенденцій Dr. Foods бачить для себе велику нішу для зростання, пропонуючи рослинні альтернативи популярних дорогих продуктів.
Основний інгредієнт рослинної ікри – морські водорості. Використовуючи унікальну технологію, японська компанія за допомогою олії імітує процес потрапляння майбутніх ікринок у коагуляційну рідину.
Кінцевий продукт має низький вміст жирів та приємну консистенцію, забезпечуючи розкішний смак та м’яке відчуття у роті.

Нагадаємо, раніше британська компанія першою у світі виростила ікру в лабораторії. За масштабування виробництва продукт може коштувати менше за природний аналог.
Джерела: Dr. Foods, PRNewswire