Нові хіти в ресторанах — чорна ікра з морських водоростей та рослинна фуагра

Харчова технологічна компанія Koichi Ishizuka, також відома як Dr. Foods, розробила веганську фуа-гра та ікру з морських водоростей. Інноваційна їжа уже включена в меню кількох ресторанів Японії.

Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій веганської фуа-гри та ікри для 28 весільних залів і елітних готельних ресторанів.

Рослинні фуа-гра та ікра стають популярними через зникнення осетрових, та проблеми з вирощуванням жирних качок та гусей

Наприклад, такі країни як Італія, Польща та Туреччина, вже заборонили виробництво фуа-гра. У штаті Нью-Йорк у Сполучених Штатах також міська рада прийняла постанову про заборону продажу фуа-гра, і ця тенденція, схоже, прискорюється. 

Фото: Dr.Foods

Осетрові риби, з яких збирають ікру, також знаходяться під загрозою зникнення. Деякі види вже вимерли. 

На фоні цих тенденцій Dr. Foods бачить для себе велику нішу для зростання, пропонуючи рослинні альтернативи популярних дорогих продуктів. 

Основний інгредієнт рослинної ікри – морські водорості. Використовуючи унікальну технологію, японська компанія за допомогою олії імітує процес потрапляння майбутніх ікринок у коагуляційну рідину. 

Кінцевий продукт має низький вміст жирів та приємну консистенцію, забезпечуючи розкішний смак та м’яке відчуття у роті.

Порція рослинної ікри на баклажані. 800 ієн (приблизно 5 євро або 200 грн).

Нагадаємо, раніше британська компанія першою у світі виростила ікру в лабораторії. За масштабування виробництва продукт може коштувати менше за природний аналог.

Джерела: Dr. Foods, PRNewswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила собі за мету створити безкомпромісні альтернативи стравам тваринного походження. Сашимі виготовляється...

Стартап виготовляє зі спіруліни морозиво, йогурти та навіть консерви

Зі спіруліни виготовляють морозиво, йогурти, сир та навіть консерви.Після отримання сертифікації від міжнародних організацій, яка підтверджує якість та екологічність...

Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх термінах фонд також підтримував Apple, Google та Instagram). Серед інших...

Вчені пропонують виготовляти рослинне м’ясо з арахісової шкаралупи

Це відкриття має потенціал змінити підходи до управління харчовими відходами та водночас сприяти підвищенню продовольчої безпеки, поліпшенню здоров'я людей...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Виробник «Жигулівського» варитиме пиво на сонячній енергії

Батареї планують встановити на всі дахи, які мають необхідний...

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація...

Яйця із дріжджів та молоко без корів: Стартапи отримали рекордні інвестиції на нову їжу

За перші шість місяців 2024 року їм вдалося залучити...

Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим...

Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у...

Вибір редактора
В продовження теми