На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) готує гранти для підтримки українських малих та середніх підприємств у сфері переробки.

spot_img

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних підприємств.

Гранти підтримуватимуть переробні компанії у виробництві інноваційних продуктів, модернізації, скороченні ручної людської праці, створенні висококваліфікованих робочих місць, підвищенні енергоефективності та ефективності використання інших ресурсів (наприклад, води) та поводження з відходами (наприклад, зменшення відходів, їх переробка).

Також у полі зору підвищення відповідності стандартам охорони навколишнього середовища й імпортозаміщення на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція.

USAID видасть до 25 грантів загальною сумою $2 500 000

Бюджет грантової заявки складе від $75 000 до $100 000, тобто приблизно від 2,7 млн грн до 3,7 млн грн.

Подати заявки можуть виробники із КВЕДами Секції С — 2010, за деякими виключеннями. Наприклад, програма не доступна для виробників алкоголю, фармацевтичних виробів, хімічної продукції. Водночас програма доступна для тих, хто займається переробкою сільськогосподарської продукції, виробництвом різноманітних харчових продуктів на напівфабрикатів.

Грантодавці звертатимуть увагу на застосування інноваційних рішень у виробництві продукції, як то 3D-друк, встановлення робототехніки, застосування штучного інтелекту в обробці даних тощо.

 

Також підприємства можуть використати гранти на придбання обладнання, апаратного забезпечення для вдосконалення процесів, продуктів чи технологій. Або ж на маркетингове просування наявного продукту. 

Заявки подаватимуться у два етапи та приймаються виключно в електронній формі шляхом заповнення аплікації на платформі SUBMITTABLE за посиланням. Перший дедлайн подання заявок – 15 серпня. Більше деталей щодо участі в програмі можна знайти тут.

Нагадаємо, раніше десять українських виробників отримали від EU4Business гранти на підтримку бізнесу. З них 8 – виробники харчових продуктів, як то морозиво, майонези та соуси, олії з абрикосових та вишневих кісточок тощо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продовольчий гігант створив заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнту

Ця інноваційна заміна обіцяє виробникам підтримку стабільної якості та текстури м'яких шоколадних виробів, забезпечуючи при цьому економічну вигоду.Какао-масло традиційно...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім того, що являють собою серйозну екологічну проблему, мають низку проблем...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і Impossible Foods, які розробляють рослинні аналоги м'ясних продуктів, намагаючись досягти...

Виробник «Жигулівського» варитиме пиво на сонячній енергії

Батареї планують встановити на всі дахи, які мають необхідний кут нахилу.«Це буде одна з найбільших установок під власне споживання в Україні», –...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Британці створили пюре із баобаба, яке замінює пребіотики і може стати дитячим харчуванням

Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі...

Вибір редактора
В продовження теми