На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) готує гранти для підтримки українських малих та середніх підприємств у сфері переробки.

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних підприємств.

Гранти підтримуватимуть переробні компанії у виробництві інноваційних продуктів, модернізації, скороченні ручної людської праці, створенні висококваліфікованих робочих місць, підвищенні енергоефективності та ефективності використання інших ресурсів (наприклад, води) та поводження з відходами (наприклад, зменшення відходів, їх переробка).

Також у полі зору підвищення відповідності стандартам охорони навколишнього середовища й імпортозаміщення на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція.

USAID видасть до 25 грантів загальною сумою $2 500 000

Бюджет грантової заявки складе від $75 000 до $100 000, тобто приблизно від 2,7 млн грн до 3,7 млн грн.

Подати заявки можуть виробники із КВЕДами Секції С — 2010, за деякими виключеннями. Наприклад, програма не доступна для виробників алкоголю, фармацевтичних виробів, хімічної продукції. Водночас програма доступна для тих, хто займається переробкою сільськогосподарської продукції, виробництвом різноманітних харчових продуктів на напівфабрикатів.

Грантодавці звертатимуть увагу на застосування інноваційних рішень у виробництві продукції, як то 3D-друк, встановлення робототехніки, застосування штучного інтелекту в обробці даних тощо.

 

Також підприємства можуть використати гранти на придбання обладнання, апаратного забезпечення для вдосконалення процесів, продуктів чи технологій. Або ж на маркетингове просування наявного продукту. 

Заявки подаватимуться у два етапи та приймаються виключно в електронній формі шляхом заповнення аплікації на платформі SUBMITTABLE за посиланням. Перший дедлайн подання заявок – 15 серпня. Більше деталей щодо участі в програмі можна знайти тут.

Нагадаємо, раніше десять українських виробників отримали від EU4Business гранти на підтримку бізнесу. З них 8 – виробники харчових продуктів, як то морозиво, майонези та соуси, олії з абрикосових та вишневих кісточок тощо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим не менш, наразі вона є осередком сплеску досі небачених пропозицій,...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, в рамках інноваційної події, організованої програмним гігантом.Вперше про мобільний...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих до солодких.«Ми нічого не вигадуємо, тільки перетворюємо те, що створила...

Чому виробництво їжі — це єдиний шлях виживання агрохолдингів в сучасних умовах

У структурі українського виробництва та експорту сільськогосподарської продукції домінує сировина, виняток із правила становить хіба що соняшникова олія.Сировинний характер...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86%...

Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що...

Український рітейлер навчить підприємців сучасному фудбізнесу. Є гранти

Про це все розкажуть на новому весняному курсі школи...

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають...

Колишній фіндиректор Kraftz Heinz створив вівсяне молоко, корисне для серця

Бренд розробив колишній фінансовий директор Kraftz Heinz Indonesia під...

Вибір редактора
В продовження теми