Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Доки Президент України Володимир Зеленський закликає депутатів легалізувати медичний канабіс, українці відтворюють стартодавні рецепти з насінням конопель.

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час фестивалю “Майстерний червень” приготував борщ з українських посівних конопель.

Насіння конопель не містить наркотичних речовин

Майстер розповідає, що вже давно додає насіння у різні страви, але конопляний борщ приготував вперше.

Крім конопель у рецептурі борщу є картопля, яйце, зелень та приправи. 

Борщ – вегетаріанський, без м’ясного бульону. Замість нього кулінар використав конопляну олію, петрушку та кріп.

Страва дуже смачна і схожа на зелений борщ, розповідають відвідувачі фестивалю. Або навіть на овочевий суп, тому що у ньому немає звичної кислоти, яку дає щавель.

До борщу подали конопляний хліб. Крім того, на фестивалі можна було спробувати конопляне печиво, квас, чай та деруни. Олег Земнухов розповідає, що для його пращурів коноплі стали рятівною рослиною під час голодомору. Вся родина вижила завдяки коноплям. Насіння перетирали та пекли коржики. 

Майстер прагнув відновити стародавні рецепти, додавши інновацій.

Нагадаємо, компанія Eat me at раніше додала у мітболи український конопляний протеїн. Також коноплі використовують у своїх рецептурах такі гіганти як Nestle та стартапи.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé готує новий веганський бургер з коноплі та фави

Sweet Earth Foods належить Nestlé, яка на тлі зростаючого попиту на рослинні альтернативи м'ясу продовжує серію запусків нових продуктів...

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU). Він стартує у серпні,...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10...

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її спірний метод виробництва — примусове годування качок для збільшення жирових...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Два знакові бренди випустили бальзам для губ зі смаком курячих крилець

Шанувальники можуть придбати обмежену серію з 4 бальзамів для...

На створення нових робочих місць можна отримати 800 тис. грн від Швейцарії

Фінансування передбачає до 800 тис. грн для релокованих та...

Компанія Nestlé запускає виробництво рослинного м’яса в Китаї

Харчовий гігант Nestlé намагається не відстати від трендів в...

На крафтове виробництво сиру та меду можна отримати 100 тис. грн

Заявку на грант можуть подати підприємці з-поміж ВПО, які...

Вибір редактора
В продовження теми