Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Доки Президент України Володимир Зеленський закликає депутатів легалізувати медичний канабіс, українці відтворюють стартодавні рецепти з насінням конопель.

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час фестивалю “Майстерний червень” приготував борщ з українських посівних конопель.

Насіння конопель не містить наркотичних речовин

Майстер розповідає, що вже давно додає насіння у різні страви, але конопляний борщ приготував вперше.

Крім конопель у рецептурі борщу є картопля, яйце, зелень та приправи. 

Борщ – вегетаріанський, без м’ясного бульону. Замість нього кулінар використав конопляну олію, петрушку та кріп.

Страва дуже смачна і схожа на зелений борщ, розповідають відвідувачі фестивалю. Або навіть на овочевий суп, тому що у ньому немає звичної кислоти, яку дає щавель.

До борщу подали конопляний хліб. Крім того, на фестивалі можна було спробувати конопляне печиво, квас, чай та деруни. Олег Земнухов розповідає, що для його пращурів коноплі стали рятівною рослиною під час голодомору. Вся родина вижила завдяки коноплям. Насіння перетирали та пекли коржики. 

Майстер прагнув відновити стародавні рецепти, додавши інновацій.

Нагадаємо, компанія Eat me at раніше додала у мітболи український конопляний протеїн. Також коноплі використовують у своїх рецептурах такі гіганти як Nestle та стартапи.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Онлайн-продажі продуктів харчування в США за рік виросли вчетверо

Згідно з дослідженням загальна сума замовлень на сьогоднішній день складає більше $ 8 млрд на місяць, в той час...

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу, а сама компанія перебуває в процесі залучення фінансування.Наразі більшість стартапів...

Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила замінник курячого м'яса на основі арахісового білка.«Досі альтернативне м'ясо у...

Український фудтех-стартап створив веганські страви, що готуються за 10 хвилин

SUSHKA, український виробник здорової їжі швидкого приготування, запустив лінійку здорових веганських страв, які готуються за 10 хвилин. Як розповідають у...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Вісім кавових гігантів збільшили закупівлі екологічної кави на 55%

В переліку тих, хто шукає альтернативу – JDE Peet’s,...

«Міцний» сік з яєчним білком та грибами заспокоює нервову систему

BUILD – перший у світі “міцний” сік з підвищеним...

Українці створили інноваційне морозиво при -200 градусів. Заморожують азотом

Морозиво має унікальну форму та представлене багатьма смаками –...

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна...

Вибір редактора
В продовження теми