Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей.

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.

У світі щосекунди вбивають 48 свиней

Це 1,5 мільярда тварин на рік, говорить Роман Лауш, засновник компанії.

«Наша мета — спробувати різко зменшити ці цифри», — заявив він.

За його словами, гамбургер Mewery перевершує смак традиційних рослинних гамбургерів.

Розробку було продемонстровано під час культурного заходу в Чехії, де переважна більшість відвідувачів — понад 90% — висловили бажання скуштувати новинку. Але згідно з правилами ЄС, публічні дегустації культивованого м’яса заборонені. Також ЄС досі не схвалив будь-яке культивоване м’ясо для продажу.

Mewery може допомогти це змінити, вважає Лауш. «Ми працюємо з урядом Чехії над можливістю проведення дугутацій вже наступного року», – сказав він.

Mewery запустили у 2020 році за підтримки американського акселератора Big Idea Ventures. Запатентована технологія компанії замінює потребу у фетальній сироватці великої рогатої худоби (FBS), яка зазвичай використовується для вирощування клітинних культур, використанням сконструйованих факторів росту мікроводоростей для стимуляції росту клітин ссавців.

Стартап продемонстрував ефективність свого передового методу на прототипі свинини та мікроводоростей ще минулого лютого. Mewery стверджує, що їх технологічний процес скорочує витрати до 70% порівняно з традиційними методами FBS, роблячи вирощене в лабораторії м’ясо більш конкурентоспроможним у порівнянні з м’ясом тварин.

Нагадаємо, нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів.

Джерела: Mewery, The green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дві найбільш технологічні компанії світу інвестують в роботів, які ходитимуть за продуктами

Ця новина співпала з не менш цікавою подією: Tesla презентувала попередній огляд робота-гуманоїда Optimus.Після презентації генеральний директор Tesla Ілон...

Енергетичне молоко — нове покоління продукту матиме у складі креатин, який додають у спортивні енергетики

Німецький виробник інгредієнтів Alzchem Group презентував найчистішу форму моногідрату креатину на ринку Creapure, який чудово працює в якості альтернативного...

Гігант молочного ринку переводить великий завод в Канаді на сою та кокос

Виробництво та пакування рідкого молока на виробничих потужностях в Онтаріо компанія припинить до 30 вересня.«Ми постійно стежимо за споживачем...

Європейські гіганти м’ясної галузі запустять хаб для виробників лабораторного м’яса

Існує багато аргументів на користь масового культивування м’яса: відпадає необхідність забою тварин, застосування антибіотиків, відведення ферм під виробництво, які...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

У Києві з’явився бар, де в йогурт додають ром

У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із...

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в...

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів...

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та...

Вибір редактора
В продовження теми