Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей.

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.

У світі щосекунди вбивають 48 свиней

Це 1,5 мільярда тварин на рік, говорить Роман Лауш, засновник компанії.

«Наша мета — спробувати різко зменшити ці цифри», — заявив він.

За його словами, гамбургер Mewery перевершує смак традиційних рослинних гамбургерів.

Розробку було продемонстровано під час культурного заходу в Чехії, де переважна більшість відвідувачів — понад 90% — висловили бажання скуштувати новинку. Але згідно з правилами ЄС, публічні дегустації культивованого м’яса заборонені. Також ЄС досі не схвалив будь-яке культивоване м’ясо для продажу.

Mewery може допомогти це змінити, вважає Лауш. «Ми працюємо з урядом Чехії над можливістю проведення дугутацій вже наступного року», – сказав він.

Mewery запустили у 2020 році за підтримки американського акселератора Big Idea Ventures. Запатентована технологія компанії замінює потребу у фетальній сироватці великої рогатої худоби (FBS), яка зазвичай використовується для вирощування клітинних культур, використанням сконструйованих факторів росту мікроводоростей для стимуляції росту клітин ссавців.

Стартап продемонстрував ефективність свого передового методу на прототипі свинини та мікроводоростей ще минулого лютого. Mewery стверджує, що їх технологічний процес скорочує витрати до 70% порівняно з традиційними методами FBS, роблячи вирощене в лабораторії м’ясо більш конкурентоспроможним у порівнянні з м’ясом тварин.

Нагадаємо, нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів.

Джерела: Mewery, The green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Марсіанське меню. Українська компанія «варить» космічний борщ та сублімує йогурти

Космічні банани, космічний борщ та навіть омлет. І космос – це не тільки про смак, але й унікальну технологію...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно), які б інакше пішли у відходи. Інноваційний рослинний тунець містить DHA...

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки виноградної м’якоті з італійської виноробної промисловості, листя кактуса опунції, не...

Із відходів пивоваріння створили штучну шкіру для гаманців та сумок

Arda започаткувала випуск картхолдерів із відпрацьованих відходів пивоваріння як крок до розвитку сталої моди та практик циркулярної економіки.Картхолдери прикрашені...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому...

Морський біолог розробив спосіб вирощення устриць із клітин

Компанія, яка отримала початкове фінансування від Big Idea Ventures...

Штучний інтелект створив спеціальний хліб для тих, хто кохає та ревнує

Щоб сформувати нові смаки для продуктів під назвою Ren...

Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

Морозиво з козячого молока — експеримент “Ми зупинилися тільки на...

Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів,...

Вибір редактора
В продовження теми