Розмір кожного гранту – 10 000 євро або приблизно 400 000 грн
Грантова програма від EU4Business спрямована на підтримку малих та середніх підприємств з областей бойових дій. Програма стартувала у березні.
Участь у програмі брали бізнеси, які працюють у сфері харчової промисловості або підтримують виробників/постачальників харчової продукції.
Завдяки ініціативі 10 українських підприємств зможуть масштабувати виробництво:
- «Айсберг-груп», яка займається переробкою та консервуванням риби, ракоподібних та молюсків.
- «Каскад», що 18 років випускає безглютенові продукти – борошно, суміші для випікання, паніровки, макарони та печиво.
- чернігівська «Наша Булочка», яка з 2005 року випікає відомий хліб, булочки та кондитерські вироби.
- харківський «Волхов» з міста Харків, що вже 27 років виготовляє продукти харчування.
- виробник сиров’ялених та м’ясних делікатесів «Смачні Справи».
- виробник соусів та майонезу Провансаль «Аккаржа Плюс».
- завод «Ава», який заснований в 1893 році та єдиний в Україні, що давить олію з абрикосових, сливових та вишневих кісточок.
- виробник морозива «Хладопром», що експортує десерти до США та ставить перед собою глобальну мету — аби іноземні споживачі асоціювали Україну з найсмачнішим морозивом у світі та інші.
Грантова програма співфанансується Європейським Союзом та Урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ спільно з Міністерством цифрової трансформації України, українським порталом державних послуг онлайн Дія, українською державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та українським національним проєктом із розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес.
Нагадаємо, українські виробники харчів також можуть подати грантові заявки на просування продукції за кордоном, а також розвиток нових напрямків бізнесу.