Виробники морозива, майонезу та олії з вишневих кісточок отримали по 400 тис. грн. Як це зробити?

Десять українських виробників отримали від EU4Business гранти на підтримку бізнесу. З них 8 – виробники продуктів харчування, 1 – виробник смаколиків для собак та кішок, а також український виробник промислових вентиляторів.

Розмір кожного гранту – 10 000 євро або приблизно 400 000 грн

Грантова програма від EU4Business спрямована на підтримку малих та середніх підприємств з областей бойових дій. Програма стартувала у березні. 

Участь у програмі брали бізнеси, які працюють у сфері харчової промисловості або підтримують виробників/постачальників харчової продукції. 

Завдяки ініціативі 10 українських підприємств зможуть масштабувати виробництво: 

  • «Айсберг-груп», яка займається переробкою та консервуванням риби, ракоподібних та молюсків.
  • «Каскад», що 18 років випускає безглютенові продукти – борошно, суміші для випікання, паніровки, макарони та печиво.
  • чернігівська «Наша Булочка», яка з 2005 року випікає відомий хліб, булочки та кондитерські вироби. 
  • харківський «Волхов» з міста Харків, що вже 27 років виготовляє продукти харчування.
  • виробник сиров’ялених та м’ясних делікатесів «Смачні Справи».
  • виробник соусів та майонезу Провансаль «Аккаржа Плюс».
  • завод «Ава», який заснований в 1893 році та єдиний в Україні, що давить олію з абрикосових, сливових та вишневих кісточок.
  • виробник морозива «Хладопром», що експортує десерти до США та ставить перед собою глобальну мету — аби іноземні споживачі асоціювали Україну з найсмачнішим морозивом у світі та інші.

Грантова програма співфанансується Європейським Союзом та Урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ спільно з Міністерством цифрової трансформації України, українським порталом державних послуг онлайн Дія, українською державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та українським національним проєктом із розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес. 

Нагадаємо, українські виробники харчів також можуть подати грантові заявки на просування продукції за кордоном, а також розвиток нових напрямків бізнесу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці створили начинку для печива, яка зберігається 2 роки без сторонніх добавок

Кремова начинка широко використовується у кондитерських виробах, проте, процес випікання передбачає використання штучних добавок для збереження текстури та подовження...

Корейці за допомогою точного бродіння створили досконалий сир з вівса

Минулого року Armored Fresh залучила $23 млн інвестицій, щоб розширити наявну лінійку популярних закусок в американському стилі.Компанія стверджує, що...

Молоко без корів, яке підтримав Walt Disney та Ді Капріо, готується до мільярдного IPO

Таким чином, загальна сума отриманих стартапом інвестицій склала $750 млн. Оцінка компанії сягає $1,5 млрд Компанія, яка називає своїм радником Леонардо...

Український бренд створив унікальний кефір, що зменшує втому

Особливість кефіру полягає у його консистенції: його можна їсти ложкою, робити з нього крем-сир, вживати як перекус або навіть...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

“Додали до меню деруни, і вони одразу стали хітом”: як розвивається український стріт-фуд

Формат, який Клопотенко називає стартапом, спрямований на переосмислення та...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження....

Український винахідник створив технологію виробництва горіхової пасти, яка зберігається 2 роки

Як повідомляє Укрінформ, на переробку йде широкий перелік сировини...

Макаронні монстри: науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння

Технологія «канавок» або «механізм морфінгу» передбачає створення плоских макаронних...

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три...

Вибір редактора
В продовження теми