Виробники морозива, майонезу та олії з вишневих кісточок отримали по 400 тис. грн. Як це зробити?

Десять українських виробників отримали від EU4Business гранти на підтримку бізнесу. З них 8 – виробники продуктів харчування, 1 – виробник смаколиків для собак та кішок, а також український виробник промислових вентиляторів.

Розмір кожного гранту – 10 000 євро або приблизно 400 000 грн

Грантова програма від EU4Business спрямована на підтримку малих та середніх підприємств з областей бойових дій. Програма стартувала у березні. 

Участь у програмі брали бізнеси, які працюють у сфері харчової промисловості або підтримують виробників/постачальників харчової продукції. 

Завдяки ініціативі 10 українських підприємств зможуть масштабувати виробництво: 

  • «Айсберг-груп», яка займається переробкою та консервуванням риби, ракоподібних та молюсків.
  • «Каскад», що 18 років випускає безглютенові продукти – борошно, суміші для випікання, паніровки, макарони та печиво.
  • чернігівська «Наша Булочка», яка з 2005 року випікає відомий хліб, булочки та кондитерські вироби. 
  • харківський «Волхов» з міста Харків, що вже 27 років виготовляє продукти харчування.
  • виробник сиров’ялених та м’ясних делікатесів «Смачні Справи».
  • виробник соусів та майонезу Провансаль «Аккаржа Плюс».
  • завод «Ава», який заснований в 1893 році та єдиний в Україні, що давить олію з абрикосових, сливових та вишневих кісточок.
  • виробник морозива «Хладопром», що експортує десерти до США та ставить перед собою глобальну мету — аби іноземні споживачі асоціювали Україну з найсмачнішим морозивом у світі та інші.

Грантова програма співфанансується Європейським Союзом та Урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ спільно з Міністерством цифрової трансформації України, українським порталом державних послуг онлайн Дія, українською державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та українським національним проєктом із розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес. 

Нагадаємо, українські виробники харчів також можуть подати грантові заявки на просування продукції за кордоном, а також розвиток нових напрямків бізнесу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Без скарг та вихідних: розробник роботів з доставки їжі залучив $17 млн

Роботи Starship Technologies вже здійснили 1 млн доставок у кампуси Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі і Бріджуотерского державного університету (Массачусетс).Компанія,...

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних змін завдяки агротехнологіям та інтелектуальним системам управління фермами. Штучний інтелект...

У цьому році в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії з’являться рослинні яйця із квасолі

Рослинний замінник яєць - це чудова альтернатива споживанню в їжу яєць тваринного походження, які містять холестерин та жир в...

«Перший столичний хлібозавод» запускає виробництво тостового хліба за інноваційною технологією

Уперше в Україні на підприємстві запроваджено технологію «чистого приміщення», що дозволяє суттєво подовжити термін реалізації хліба — до 30...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів...

Coca-Cola об’єдналася з виробником спирту, щоб вийти у сегмент алкогольних коктейлів

Fresca — це гібрид коктейля-міксера, безалкогольного напою та газованої...

Поляки розробили наклейки, які подовжують термін зберігання грибів

Формат наклейки – простий у використанні, говорить Тім Малефіт,...

Вибір редактора
В продовження теми