Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня "Жицень" випікає у місті Рівному унікальний хліб на заквасках – чорний з чорнилами каракатиці, житній “Гетьман” із чорносливом, дитячий з обдирного борошна та без цукру та безліч іншого.

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох поколінь, яку починав батько, а продовжив хлібопекарську справу – син. 

Увесь наш хліб виготовляють на заквасках, рецептуру яких знають лише двоє людей, розповідає співвласник, головний ідейник та технолог виробництва.

За його словами, домішки та поліпшувачі смаку для пекарні – табу.

Максим, співвласник, головний ідейник та технолог виробництва

«Це справа мого життя. Я відчуваю гордість за те, що можу дати людям справжній натуральний хліб, адже в кожній хлібині є душа пекаря. Пекарське ремесло мені передалося від батька і я дійсно закохався в те, чим займаюся», – каже Максим.

Він ділиться рецептурою унікального чорного хліба. «Це хліб з пшеничного борошна, з додаванням сухого молока та насіння гарбуза. Особливість його в тому, що туди ми додаємо натуральний чорний барвник – чорнила каракатиці», – розповідає виробник.

«Морський» інгредієнт додає хлібу корисних властивостей і забезпечує унікальний колір.

Чорний печуть у вигляді кріглих хлібин та багету

Також “Жицень” виготовляє бездріжджовий хліб на заквасці для дітей – з насінням соняшнику та житнім борошном. Його унікальність не тільки в рецептурі, а також у “дитячому” розмірі.

Хліб “Зерновий” печуть із борошна вищого сорту, вершкового масла, цукру, солі, насіння гарбуза, льону, соняшника та кунжуту. Він виготовляється за допомогою технології холодної ферментації, яка передбачає витримку тіста у холодильнику. За таким же принципом печуть хліб “Домашній”.

Співвласник пекарні додає, що хліб на заквасці надзвичайно корисний та має свої особливості – природний аромат, легку кислинку та не пліснявіє при правильному зберіганні, бо в процесі ферментації молочнокислі бактерії обробляють тісто та чинять антибіотичний ефект.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що в Ісландії печуть хліб в геотермальних джерелах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10...

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний дефіцит виробничих потужностей, де стартапи продовжували б розробку нових стійких...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться чудовим смаковим та здоровим харчовим профілем.Компанія Triballat Noyal пропонує потенційне...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло...

Pepsi поєднала кетчуп з колою, щоб створити ідеальну приправу для хот-догів

Pepsi Colachup (колачуп, що є поєднанням слів кола і...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Розклав на молекули: Український творець молекулярного борщу отримав вищу світову відзнаку

Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії,...

Австралійці створили першу у світі веганську суміш для немовлят

Sprout Organic стверджує, що після п’яти років розробки високоякісних...

Вибір редактора
В продовження теми