Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Нідерландська компанія Meatable створює культивовану свинину зі смаком та текстурою справжнього м’яса із дивовижною швидкістю.

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім днів

Перший продукт компанії надійде в роздрібну торгівлю в 2025 році, очікує генеральний директор та співзасновник Meatable Крийн де Нуд.

“Повний процес від клітини до ковбаси зараз займає лише вісім днів . Це можливо завдяки запатентованій технології opti-ox™ та плюрипотентним стовбуровим клітинам (PSC), які відтворюють природний процес росту клітин і дозволяють виробляти справжні м’язові та жирові тканини”, – розповідає він.

PSC мають природну здатність швидко розмножуватися. А технологічне обладнання дозволяє Meatable вирощувати багато клітин у біореакторах одночасно, і безперервно збирати культивоване м’ясо. 

Такий процес дає високу продуктивність та масштабованість. Та знижує собівартість виробництва.

М’ясо Meatable отримало схвалення від харчової агенції Сингапуру у травні 

Нідерландська компанія запартнерилася з сінгапурською м’ясною фабрикою Love Handle. Разом вони створюють Інноваційний центр майбутнього м’яса в Сінгапурі. 

“У нас є не тільки ковбаски з культивованої свинини, ми вже представили вареники з культивованим м’ясом, – говорить Крийн де Нуд. Іншими продуктами буде свиняча почеревина, свинина подрібнена та цілі шматки.

“У 2024 році ми плануємо запуск в ресторанах, з 2025-го – у супермаркетах”, – говорить засновник Meatable.

Зараз компанія працює з європейськими регулюючими органами, щоб поставляти культивовані м’ясні продукти на континент, а також з урядом Нідерландів, щоб дати обраним запрошеним можливість скуштувати інноваційний продукт. Також Meatable спілкується з експертами та владою США, які очікувано стануть другою країною запуску після Сінгапуру. 

Джерела: Meatable, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Львівщині роблять печиво, що покращує настрій, знімає стрес та підтримує мозок

Засновником і натхненником створення здорового печива є Руслана Римарська. Ідея виникла після того, як її сім’я потребувала безглютенової дієти,...

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою...

Світовий лідер ринку їжі купує розробника інноваційних ароматів

Revela, з річним обсягом продажів майже у $240 млн, доповнить глобальне портфоліо ароматів ADM у сегменті молочних ароматизаторів розміром...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок...

В українському монастирі XVII століття варять сир за стародавніми рецептами

Їжу за старовинними традиціями готують самі монахи. В рецептурі...

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо...

Вибір редактора
В продовження теми