Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Нідерландська компанія Meatable створює культивовану свинину зі смаком та текстурою справжнього м’яса із дивовижною швидкістю.

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім днів

Перший продукт компанії надійде в роздрібну торгівлю в 2025 році, очікує генеральний директор та співзасновник Meatable Крийн де Нуд.

“Повний процес від клітини до ковбаси зараз займає лише вісім днів . Це можливо завдяки запатентованій технології opti-ox™ та плюрипотентним стовбуровим клітинам (PSC), які відтворюють природний процес росту клітин і дозволяють виробляти справжні м’язові та жирові тканини”, – розповідає він.

PSC мають природну здатність швидко розмножуватися. А технологічне обладнання дозволяє Meatable вирощувати багато клітин у біореакторах одночасно, і безперервно збирати культивоване м’ясо. 

Такий процес дає високу продуктивність та масштабованість. Та знижує собівартість виробництва.

М’ясо Meatable отримало схвалення від харчової агенції Сингапуру у травні 

Нідерландська компанія запартнерилася з сінгапурською м’ясною фабрикою Love Handle. Разом вони створюють Інноваційний центр майбутнього м’яса в Сінгапурі. 

“У нас є не тільки ковбаски з культивованої свинини, ми вже представили вареники з культивованим м’ясом, – говорить Крийн де Нуд. Іншими продуктами буде свиняча почеревина, свинина подрібнена та цілі шматки.

“У 2024 році ми плануємо запуск в ресторанах, з 2025-го – у супермаркетах”, – говорить засновник Meatable.

Зараз компанія працює з європейськими регулюючими органами, щоб поставляти культивовані м’ясні продукти на континент, а також з урядом Нідерландів, щоб дати обраним запрошеним можливість скуштувати інноваційний продукт. Також Meatable спілкується з експертами та владою США, які очікувано стануть другою країною запуску після Сінгапуру. 

Джерела: Meatable, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Цибуля без сліз, яку 30 років розробляв аграрний гігант, почне продаватися у британських супермаркетах

«Цей тип цибулі ідеально підходить для того, щоб прибрати сльози з кухні, а солодкість чудово смакує до різноманітних страв,...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.Розробники говорять, що...

Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18 поколінь виготовляють унікальну рибну закуску нарезуші — ферментовані суші.Загальновживані нарезуші...

Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний директор харчової технології з Кремнієвої долини Пет Браун чітко заявив...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Center42 запрошує виробників продуктів та агропереробників взяти участь в освітньо-менторській програмі UA AgroGlobal Accelerator

Агенція інновацій Center42 пропонує агропереробникам (виробникам готових продуктів) приєднатися...

Українська компанія створює інноваційні джеми з натуральними підсолоджувачами

Раніше у лінійці «Фіта-Трейд» були класичні рецептури джемів та...

У Києві з’явився бар, де в йогурт додають ром

У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із...

Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських...

Стартап розробив макарони для схуднення із рідкісної японської рослини

У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише –...

Вибір редактора
В продовження теми