Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Нідерландська компанія Meatable створює культивовану свинину зі смаком та текстурою справжнього м’яса із дивовижною швидкістю.

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім днів

Перший продукт компанії надійде в роздрібну торгівлю в 2025 році, очікує генеральний директор та співзасновник Meatable Крийн де Нуд.

“Повний процес від клітини до ковбаси зараз займає лише вісім днів . Це можливо завдяки запатентованій технології opti-ox™ та плюрипотентним стовбуровим клітинам (PSC), які відтворюють природний процес росту клітин і дозволяють виробляти справжні м’язові та жирові тканини”, – розповідає він.

PSC мають природну здатність швидко розмножуватися. А технологічне обладнання дозволяє Meatable вирощувати багато клітин у біореакторах одночасно, і безперервно збирати культивоване м’ясо. 

Такий процес дає високу продуктивність та масштабованість. Та знижує собівартість виробництва.

М’ясо Meatable отримало схвалення від харчової агенції Сингапуру у травні 

Нідерландська компанія запартнерилася з сінгапурською м’ясною фабрикою Love Handle. Разом вони створюють Інноваційний центр майбутнього м’яса в Сінгапурі. 

“У нас є не тільки ковбаски з культивованої свинини, ми вже представили вареники з культивованим м’ясом, – говорить Крийн де Нуд. Іншими продуктами буде свиняча почеревина, свинина подрібнена та цілі шматки.

“У 2024 році ми плануємо запуск в ресторанах, з 2025-го – у супермаркетах”, – говорить засновник Meatable.

Зараз компанія працює з європейськими регулюючими органами, щоб поставляти культивовані м’ясні продукти на континент, а також з урядом Нідерландів, щоб дати обраним запрошеним можливість скуштувати інноваційний продукт. Також Meatable спілкується з експертами та владою США, які очікувано стануть другою країною запуску після Сінгапуру. 

Джерела: Meatable, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Слава моху: у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох — сприяє зниженню ваги

Відомий також як ірландський мох, цей вид червоних водоростей (Chondrus crispus) росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики.  Морський мох відзначається...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові набори закусок від Bumble Bee Seafood поєднують маринований тунець для...

Візажист створила цукерки з колагеном, які покращують волосся, шкіру та нігті. Вже на Amazon.

«Beauty Bites — це не просто корисні продукти, це шоколад виготовлений вручну з додаванням колагену, біотину та гіалуронової кислоти...

Ізраїльська компанія отримала патент на створення людського грудного молока в промислових лабораторіях

Wilk очолює революцію у сегменті молока, розробляючи промисловий процес виробництва як людського, так і тваринного молока з епітеліальних клітин...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і...

Divo Maslo давить у Запоріжжі унікальну олію за старовинною технологією

Засновники – Максим та Олена Линник – створювали преси...

Піранья із корнеплоду — на прилавках з’явилися нові продукти від стартапів

Лінійка продуктів включає рослинні версії популярної риби, як-от лосось,...

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей...

Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений...

Вибір редактора
В продовження теми