Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Світовий аграрний гігант компанія Bunge стала інвестором Nutrition Technologies, яка виготовляє борошно та олію з комах.

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.

Будучи тропічним видом, чорна солдатська муха швидко й ефективно росте у кліматі Малайзії, що призводить до мінімальних потреб енергії в процесі вирощування. Зараз компанія доставляє промислові обсяги матеріалу по всій Європі, Азії та Південній Америці зі свого заводу площею 2 га в Малайзії.

Інвестиції Bunge дозволять розширити тропічну систему біоконверсії Nutrition Technologies та зробити продукти на основі комах основною їжею майбутнього.

Nutrition Technologies виробляє та постачає борошно з комах, біодобрива та олію для виробництва кормів у всьому світі. 

Після масштабних досліджень і розробок компанія зосередилася на розробці унікального біотехнологічного підходу. У цьому процесі використовуються разом корисні мікроби та чорні солдатські мухи для забезпечення безвідходної, низькоенергетичної та недорогої моделі виробництва.

«Це дозволило нам не тільки випередити конкурентів за цінами, але й за рівнем викидів вуглецю та стійкістю виробництва», — говорить Нік Пігготт, співвиконавчий директор і співзасновник Nutrition Technologies.

До слова, протягом останніх кількох років сектор комах привертає все більшу увагу.

до 2027 року сектор комах сягне $1,3 млрд 

Безліч компаній продовжують івестувати у цей сегмент та розробляти нові продукти. Наприклад, уже створені бельгійські вафлі, де замість масла додавали жир із комах. Сінгапурські вчені друкують їжу з цвіркунів та моркви. А у Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків.

Джерела: Bunge, Nutrition Technologies, Feedandadditive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового,...

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових продуктів, гравців ритейлу і HoReCa у 2024 році, — як...

Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та має спереду куполоподібний тераріум з борошняними черв’яками. Коли власник костюму...

Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього світу, які пропонують власну альтернативу тунцю. Зокрема, це Fish Peas,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на...

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості...

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя...

Єдиний у світі продавець культивованого м’яса отримав $170 млн на розширення

Компанія спрямує інвестиції на збільшення потужностей виробництва та подальші...

Вибір редактора
В продовження теми