Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Світовий аграрний гігант компанія Bunge стала інвестором Nutrition Technologies, яка виготовляє борошно та олію з комах.

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.

Будучи тропічним видом, чорна солдатська муха швидко й ефективно росте у кліматі Малайзії, що призводить до мінімальних потреб енергії в процесі вирощування. Зараз компанія доставляє промислові обсяги матеріалу по всій Європі, Азії та Південній Америці зі свого заводу площею 2 га в Малайзії.

Інвестиції Bunge дозволять розширити тропічну систему біоконверсії Nutrition Technologies та зробити продукти на основі комах основною їжею майбутнього.

Nutrition Technologies виробляє та постачає борошно з комах, біодобрива та олію для виробництва кормів у всьому світі. 

Після масштабних досліджень і розробок компанія зосередилася на розробці унікального біотехнологічного підходу. У цьому процесі використовуються разом корисні мікроби та чорні солдатські мухи для забезпечення безвідходної, низькоенергетичної та недорогої моделі виробництва.

«Це дозволило нам не тільки випередити конкурентів за цінами, але й за рівнем викидів вуглецю та стійкістю виробництва», — говорить Нік Пігготт, співвиконавчий директор і співзасновник Nutrition Technologies.

До слова, протягом останніх кількох років сектор комах привертає все більшу увагу.

до 2027 року сектор комах сягне $1,3 млрд 

Безліч компаній продовжують івестувати у цей сегмент та розробляти нові продукти. Наприклад, уже створені бельгійські вафлі, де замість масла додавали жир із комах. Сінгапурські вчені друкують їжу з цвіркунів та моркви. А у Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків.

Джерела: Bunge, Nutrition Technologies, Feedandadditive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла зі спроби розвивати зелений туризм та дати відвідувачам щось унікальне...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може допомогти довше прожити, якщо її споживати як частину здорового харчування. Зараз...

Український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із вівса та гречки

Гречане молоко Green Smile є 100% рослинним напоєм, який не містить лактози, холестерину, ГМО та доданого цукру. Натомість воно...

Веганське морозиво з марихуаною з’явиться у продажі вже цього року

Щоб створити таке, бостонський бренд морозива Emack & Bolio’s оголосив про співпрацю з багатодержавним оператором канабісу MariMed.Разом компанії розроблять...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Чіповані: 92% відвідувачів ресторанів після вакцинації продовжать замовляти їжу онлайн

Про це свідчать результати дослідження, опубліковані виданням Delivering On...

Гігант кондитерського ринку додасть газу до своїх інноваційних цукерок

Жувальні цукерки Starburst знають на ринку понад 60 років....

Оцет із чорної вишні та кленовий сироп замість цукру: ТОП-7 нових трендів на ринку їжі

Журі Specialty Food Association включає 20 професіональних кулінарів з...

Два харчових гіганти створили алкоголь зі смаком легендарного сиру

Напій має особливий профіль, який нагадує легендарну закуску, зі...

Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку...

Вибір редактора
В продовження теми