Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після пандемії: 2 із 3 людей сплять занадто багато або занадто мало.
Глобальні компанії з виробництва продуктів харчування давно помітили цей тренд, і все частіше пропонують масові категорії для нічних перекусів.
Яскравими прикладами є нічні каші Sweet Dreams від Post, шоколад Good Night від Nestlé та Driftwell від Pepsi.
Кріс Перуцці, засновник та головний операційний директор The Functional Chocolate Company у Денвері, розповідає, для покращення якості життя своїх дітей він почав поєднувати натурнальні продукти, які сприяють здоровому сну, з шоколадом. Його діти страждали від підвищеного стресу та тривоги, а також проблем, пов’язаних із менструальним циклом.
Зараз Sleepy Chocolate є бестселером компанії. Він включає такі інгредієнти як PharmaGaba, ромашка та пасифлора.
Є дослідження, що підтверджують також користь рисових висівок для покращення рівня мелатоніну, гормону сну.
Однією з проблем, з якою зіткнувся Перуцці, створюючи їжу для сну, був смак. «Деякі інгредієнти, з якими ми працюємо, наприклад корінь валеріани, просто несмачні, — ділиться він. – Щоб отримати гарний смаковий профіль, довелося поєднати науку та творчість».
«Останнім часом я бачу більше продуктів, які вказують на те, що їх споживання приятиме здоровому сну. Очевидно, що на це є попит. Все більше людей шукають можливості покращення сну для поліпшення загального стану здоров’я та самопочуття», — говорить також Майкл Гранднер, доктор філософії та директор програми дослідження сну та здоров’я в Університеті Арізони.
При цьому вчений радить уникати надто великого споживання калорій на ніч, та обирати їжу з більшим вмістом білка та клітковини, а не солодку чи жирну.
Нагадаємо, раніше було з’ясовано, що допомагають краще заснути та поліпшують настрій пивні інгредієнти.