Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Азіатсько-Тихоокеанське товариство клітинного сільського господарства (APAC-SCA) разом з Японською асоціацією клітинного сільського господарства (JACA) підписали меморандум про стимулювання розвитку галузі.

spot_img

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва в Японії та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Завдяки угоді японська JACA матиме розширений доступ до глобальної мережі клітинної промисловості. 

Водночас APAC-SCA збільшить свою роль у управлінні регулятивним прогресом у Японії. 

До слова, JACA уже працювала над створенням правил для виробництва та розповсюдження клітинних харчових продуктів, таких як культивоване м’ясо, яйця та молочні продукти по всій країні.

Минулого місяця вона зібрала близько 150 зацікавлених сторін з японського парламенту, а також урядовців Японії та з-за кордону, галузевих асоціацій, компаній-членів, академічних кіл та представників ЗМІ, щоб досягти консенсусу щодо необхідних заходів щодо вимог щодо безпеки харчових продуктів у секторі культивованих харчових продуктів. 

«Японія має посилити свою глобальну присутність у харчовій сфері та сегменті клітинного сільського господарства», – заявив Мегумі Авігаїл Йошітомі, директор-представник JACA.

До слова, у лютому цього року прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіди заявив, що країна рухається до розвитку клітинної сільськогосподарської галузі, зосередженої на культивованому м’ясі та рибі, щоб допомогти зменшити вуглецевий слід.

Ба більше, за даними галузевого аналітичного центру GFI APAC, згідно тлумачення внутрішнього законодавства, в даний час у Японії можна продавати культивоване м’ясо.

Це відкриття дає Японії можливість стати світовим лідером у виробництві культивованого м’яса та привернути увагу міжнародних стартапів, стверджує GFI APAC

Водночас саме меморандум про взаєморозуміння допоможе просувати сектор вперед.

Нагадаємо, досі лише Продовольче агентство Сінгапуру схвалило продаж культивованого м’яса. Але минулого тижня два виробники культивованого м’яса, Eat Just і Upside Foods, оголосили, що отримали схвалення етикетки від USDA — це останній крок перед тим, як отримати дозвіл на початок виробництва та розповсюдження в США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Барселонський стартап «надрукував» перший у світі блакитний стейк — з клітинним м’ясом, спіруліною та грибами

Це перша у світі альтернатива, яка містить всі п’ять класифікацій царства: клітини тварин, рослинні похідні, гриби, водорості та спіруліну.Синього...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує ринку нову харчову добавку у вигляді капсул — високобілковий порошок,...

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у 2017 році, Nasekomo є біотехнологічною компанією, яка займається розведенням комах....

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Омлет із водоростей. Яйця без курей виготовляють із жовтої хлорели та вирощують у лабораторії

Порошки є у двох варіантах: білий та жовтий. Порівнюючи...

Чоботи за 15 чашок кави: з відпрацьованої кавової гущі створили взуття

Щорічно витрачається понад 25 млн тонн кави, з яких...

Вибір редактора
В продовження теми